Προετοιμασίες στην Μυτιλήνη για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου – ΦΩΤΟ

Η επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, στη Μυτιλήνη, έχει ήδη προκαλέσει πυρετό προετοιμασιών για την υποδοχή του στους τοπικούς φορείς.

Ο Δήμος Λέσβου, ο οποίος σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων για το Πάσχα πραγματοποίησε σύσκεψη για να καταλήξει σε ένα τελετουργικό για την περίσταση.

Εκτεταμένοι καθαρισμοί ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου, σε όλη την Μυτιλήνη και κυρίως γύρω από το άγαλμα της «Μικρασιάτισσας Μάνας» από συνεργεία του Δήμου.

Σε επιφυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκονται από τη Δευτέρα όλα τα σώματα ασφαλείας του νησιού για την άφιξη των θρησκευτικών ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακυρώθηκαν από τους διοικητές των μονάδων οι νυχτερινές προγραμματισμένες ασκήσεις για Τρίτη και Πέμπτη από τον στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται στην Μυτιλήνη στελέχη και της ασφάλειας Αθηνών με εμπειρία σε τέτοιες αφίξεις, και όπως όλα δείχνουν η Λέσβος στις 16 Απριλίου θα είναι “αστακός” με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Ανησυχία στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το γεγονός ότι στο νησί βρίσκονται πολλές ομάδες αλληλέγγυων και εθελοντών κυρίως ξένων, με την τελευταία επεισοδιακή απέλαση στην Τουρκία από την Μυτιλήνη να είναι επεισοδιακή.

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων για το ακριβές περιεχόμενο της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναταραχή. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή lesvospost.com 

Διαβάστε επίσης:

Πεδίο μάχης η Ειδομένη – Πλαστικές σφαίρες και χημικά από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ