Πρίγκιπας Αλβέρτος: Στην Ελαφόνησο για το Συμπόσιο Οικολογικής Βιωσιμότητας

Στα εγκαίνια της 6ης Elafonisos Eco Week, που διοργανώνει ο Οικολογικός Σύλλογος Ελαφονήσου παραβρίσκεται προσκεκλημένος ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Η εκδήλωση έχει στόχο στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό είναι γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση ενώ η παρουσία του στην Ελαφόνησο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προξενείου του Μονακό στην Ελλάδα.  Μάλιστα η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από επιθυμία του ιδίου να γνωρίσει από κοντά το γραφικό νησί, στο πλαίσιο του Οικολογικού Συμποσίου το οποίο διοργανώνει το Elafonisos Eco Week και που θα διαρκέσει από σήμερα 29/05 έως 04/06.

Η επίσκεψη του Πρίγκιπα του Μονακό έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της δημάρχου Ελαφονήσου Έφης Λιάρου, τον περασμένο μήνα, σε συμπόσιο στο Μονακό με θέμα την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου.

Στο πλάισιο των επταήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιούνται εκτός του Συμποσίου για την Οικολογική Βιωσιμότητα, Σύνοδος Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Έκθεση Οικολογικής Τέχνης. Στο Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα θα συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επίσημες αρχές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανεύρεση λύσεων, που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και οικοσυστήματα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως είναι αυτά των νησιών.

Η Σύνοδος Κορυφής για την Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί συνάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων αρχών, συλλόγων και άλλων ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα δεσμευτούν για τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος σε μια δημόσια τελετή.

Η Eco Week θα περιλαμβάνει επίσης μια εκδήλωση Οικολογικής Γαστρονομίας, κατά την οποία επιχειρηματίες της εστίασης θα παρουσιάσουν επιλογές που βασίζονται στη βιωσιμότητα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 2η Οικολογική Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας θα μοιραστούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων δράσεών τους στον τομέα της βιωσιμότητας, ενώ θα παρουσιάσουν και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Η Έκθεση Οικολογικής Τέχνης αποτελεί έναν πειραματικό χώρο, όπου οι οικολογικές ανησυχίες εκφράζονται μέσω της τέχνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ