Πως θα αποφύγω το φούσκωμα στο Πασχαλινό τραπέζι;

Πως θα αποφύγω το φούσκωμα στο Πασχαλινό τραπέζι;

Το Πάσχα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με το φαγητό.

Το φαγητό είναι κομμάτι του γλεντιού, της Ανάστασης και της ψυχικής ανάτασης που φέρνει η άνοιξη. Φυσικά προηγείται μια μεγάλη διάρκεια νηστείας 40 ημερών, η οποία διατροφικά αποτελεί  προληπτική παρέμβαση της θρησκείας υπέρ της υγείας των πιστών.

Αν προσέξει κάποιος, η 40μερη νηστεία γίνεται 3 φορές το χρόνο (Πάσχα, Αύγουστο και Χριστούγεννα) κατά τη διάρκεια της οποίας ο χριστιανός  αποτοξινώνεται  από τα κορεσμένα λιπαρά που είναι και τα πιο αθηρογόνα.

Εδώ όμως, υπάρχει το εξής πρόβλημα.

Αν η κατανάλωση λιπαρών -ακόμα και μη κορεσμένων- είναι μεγάλη, αυξάνονται οι θερμίδες και αυτό οδηγεί σε αύξηση βάρους. Και επειδή τα νηστίσιμα φαγητά δεν προκαλούν τον ίδιο κορεσμό, στη διάρκεια της νηστείας τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες  τηγανητών, ή φαγητών με πολύ λάδι,  στα οποία βουτάμε και ψωμί “για να μας κρατήσει” με αποτέλεσμα  το βάρος αυξάνεται.

Η αύξηση του βάρους μειώνει την ευεργετική δράση της αποτοξίνωσης από τα κορεσμένα λιπαρά γι αυτό και είναι σημαντικό στη νηστεία να μην βάζουμε πολύ λάδι στα φαγητά. Παρόλα αυτά, στο διάστημα της νηστείας ο οργανισμός αποτοξινώνεται.

Το Πάσχα είναι η στιγμή κατά την οποία επανερχόμαστε στη φυσιολογική διατροφή.  Και εδώ υπάρχουν τα εξής προβλήματα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ