Πώς και πού δρούσε η σπείρα των φαναριών

Πώς και πού δρούσε η σπείρα των φαναριών

Πού είχαν “χτυπήσει” οι ανήλικοι ΡΟΜΑ και πώς δρούσαν; Ο ανήλικος ΡΟΜΑ που συνελήφθη καθώς και οι  τέσσερις επίσης ανήλικοι συνεργοί του που αναζητούνται ως μέλη σπείρας διέπρατταν κλοπές στην περιοχή του Πύργου. 

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησαν σε καταυλισμούς πέριξ της πόλης, κατάφεραν να εντοπίσουν τον ένα από τους δράστες ηλικίας 16 ετών, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση για ακόμα τέσσερις συνεργούς του ηλικίας 15,13,13 και 9 ετών.

Σε βάρος όλων έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία κατά συναυτουργία. Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς του 16χρονου ΡΟΜΑ, ηλικίας 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πώς ανακάλυψαν την «άγουρη συμμορία»;

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 16χρονου μετά το πιο πρόσφατο «χτύπημά» του σε βάρος οδηγού στα φανάρια Φιλοθέης την Παρασκευή. Μέσα από τις φωτογραφίες που υπέδειξαν οι αστυνομικοί στην παθούσα, αναγνωρίστηκε ο ένας από τους δράστες. Ήταν δύο οι ανήλικοι ΡΟΜΑ που είχαν ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού και είχαν αρπάξει το πορτοφόλι μέσα από την τσάντα της με το ποσό των 800 ευρώ, την ώρα που η οδηγός περίμενε στο φανάρι να ανάψει πράσινο.

Μέλη της ίδιας σπείρας είχαν «χτύπησε» ξανά στην οδό Πολυτεχνείου στον Πύργο στις 17 Σεπτεμβρίου όταν άρπαξαν από γυναίκα οδηγό από την τσάντα το πορτοφόλι της, την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό της. Μια μέρα πριν η σπείρα είχε δράσει στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, όταν άνοιξαν εν κινήσει την πόρτα αυτοκινήτου και άρπαξαν την τσάντα της οδηγού που περιείχε το ποσό των 2600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και πιστωτικές κάρτες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί κινούμενοι προς κοντινό καταυλισμό βρήκαν την τσάντα με το ποσό των 1900 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο. Στις 13 Σεπτεμβρίου μέλη της ίδιας σπείρας επιτέθηκαν σε έναν άντρα οδηγό και του έκλεψαν ένα κερματοδέκτη με 150 ευρώ περίπου. Όμως οι δράστες είχαν διαπράξει και μια ληστεία στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο στην οδό Δεληγιάννη στον Πύργο για να του πάρουν από την τσέπη του παντελονιού του το ποσό των 70 ευρώ και να στείλουν τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο.

Το συνολικό ποσό που έχουν αφαιρέσει οι δράστες ανέρχεται στις 3.780 ευρώ. Οι συλληφθέντες δράστης και γονείς, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Πηγή: ilialive.gr

 

Διαβάστε επίσης

“Άγουρη συμμορία” έσπερνε τον τρόμο

Πύργος-Κλέβουν τους οδηγούς στα φανάρια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ