Πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία: «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Γάζα» – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» χιλιάδες διαδηλωτές περνούν μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Ισραήλ: Νέες φωτογραφίες από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις – Βίντεο από τα χτυπήματα κατά της Χαμάς

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, ο δρόμος έξω από την ισραηλινή πρεσβεία είναι κλειστός και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Οι κλούβες της Αστυνομίας είναι παραταγμένες στην άκρη του δρόμου.

Ισραήλ: Ποιες είναι οι τρεις φάσεις του πολέμου – Νέο κάλεσμα στους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την βόρεια Γάζα

«Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ είναι η απαίτηση» φώναζαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεήθηκε λίγο νωρίτερα στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση για τους Ισραηλινούς που χαρακτήρισαν «φίδι» τον Ερντογάν

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ακουγόταν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα». Παραβρίσκεται πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Παραβρίσκεται επίσης και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το εξής μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Εργατών: «Ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και υποστήριξη στους εργάτες του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Ζήτω οι αγώνες των λαών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το συλλαλητήριο επίσης χαιρετίζει η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ