Ισραήλ: Νέες φωτογραφίες από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις – Βίντεο από τα χτυπήματα κατά της Χαμάς

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ διευρύνει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα.

Ισραήλ: Ποιες είναι οι τρεις φάσεις του πολέμου – Νέο κάλεσμα στους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την βόρεια Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τους Ισραηλινούς στρατιώτες να προετοιμάζονται για τη στρατιωτική εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας.

Αποστολή στο Ισραήλ: Δεύτερη νύχτα ανηλεούς σφυροκοπήματος στην Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι φωτογραφίες δείχνουν στρατεύματα σε τανκς, να φέρουν όπλα και να παρατάσσουν πυρομαχικά. Το Σάββατο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ είπε ότι οι στόχοι του πολέμου κατά της Χαμάς «απαιτούν μια χερσαία επιχείρηση».

Γάζα: Μετακινηθείτε νότια,προχωράμε στην επόμενη φάση του πολέμου – Το μήνυμα του ισραηλινού στρατού στους αμάχους

«Οι καλύτεροι στρατιώτες επιχειρούν τώρα στην Γάζα», είπε ο αρχηγός του Χέρζι Χαλεβί. «Για να εκθέσουμε και να καταστρέψουμε τον εχθρό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να μπούμε στην περιοχή του με δύναμη», τόνισε ο Χέρζι Χαλεβί.

Τα τρία στάδια του πολέμου

Χθες τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία διεμήνυσαν ότι ο πόλεμος έχει μπει στην νέα δεύτερη φάση του. Αυτό σημαίνει, όπως φαίνεται, περισσότερες χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στην Γάζα για την εξουδετέρωση στόχων της Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ το πρώτο στάδιο του πολέμου είχε στόχο να καταστρέψει τις υποδομές της Χαμάς και να περιορίσει τις ικανότητες της. Γι’ αυτό το ισραηλινό πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη σφυροκοπούσαν από αέρος την περιοχή.


Στο δεύτερο στάδιο του πολέμου τα ισραηλινά στρατεύματα θα επιχειρήσουν να εξαλείψουν θύλακες αντίστασης μέσα στην Γάζα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας. Έτσι αναμένεται να δούμε χερσαίες επιχειρήσεις και μάχες.

Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο αφορά την εφαρμογή μίας νέας πραγματικότητας στον τομέα της ασφάλειας τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Γάζα, όπως είπε ο Γιόαβ Γκάλαντ. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό το στάδιο πιθανότατα σημαίνει ότι θα δούμε την κατάρρευση της Χαμάς και την εφαρμογή ενός ισραηλινού σχεδίου για την ασφάλεια στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ