Πολύτιμα μυστικά για να πετύχει ο γάμος σου

Πολύτιμα μυστικά για να πετύχει ο γάμος σου

Ο Freud υπεστήριξε, ότι «ο Έρωτας μας συνδέει με το σύμπαν, γιατί αναγκαζόμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να τον μοιραστούμε με τον άλλον». Είναι οδυνηρό  να ζούμε χωρίς Έρωτα! Kαι όσον αφορά τον γάμο;  Ο ψυχαναλυτής Harvil Hendrix έλεγε: «Ο γάμος ξεκινάει από την έκσταση της έλξης, παραπλανιέται σε μια δύσκολη πορεία ανακάλυψης του εσωτερικού εαυτού και κορυφώνεται στη δημιουργία μιας οικείας μακροχρόνιας και χαρούμενης ένωσης και μιας σεξουαλικής απογοήτευσης που συχνά φανερώνεται ήδη στα 2 πρώτα χρόνια». Τι είναι καλό να αναζητάμε σε έναν γάμο; Πότε ο γάμος γίνεται δέσμευση που δεν αφήνει περιθώρια για προσωπική ανάπτυξη;

Η ψυχολόγος, Άννα Καλλιέρου μας απαντά.

Ο ερωτευμένος εγκέφαλος, σύμφωνα με τα ευρήματα Άγγλων νευροβιολόγων, (Bartels & Jekins) παράγει σημαντικές χημικές ουσίες που ενεργοποιούν το κέντρο ηδονής του εγκεφάλου και το κέντρο αυτό δίνει το συναίσθημα της ζωντάνιας, της δημιουργικότητας και της ευφορίας.

Η έλλειψη του έρωτα και η έλλειψη σεξουαλικής επαφής, μπορεί να δημιουργήσει μαρασμό και κατάθλιψη.

Σήμερα, τα κίνητρα του έρωτα έχουν αλλάξει.  Με το συναπάντημα των δύο ατόμων, πρέπει πρώτα να υπάρξει η «Έλξη». Η «χημεία» μεταξύ των συντρόφων που συχνά οδηγεί και στην αναπαραγωγή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ