Πολυχρονόπουλος: Ο «Άλλος Άνθρωπος» δίνει νέα απάντηση για τις καταγγελίες

Νέα απάντηση σε όσους τον καταγγέλλουν έδωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» ερωτήθηκε από δημοσιογράφο, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, τι έχει να απαντήσει για όσα του καταλογίζονται.

«Να έρθουν να δουν τι κάνω», απάντησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε δήλωσή του στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο:

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο «Άλλος Άνθρωπος» έδωσε απαντήσεις σε όλες τις καταγγελίες που ακούγονται σε βάρος του και όσα αποκαλύπτονται για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής κουζίνας. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» επέμεινε πως «δεν έχω παίξει ούτε μισό ευρώ» από τα λεφτά των δωρεών.

«Μετά από 13 μέρες που όλες οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόραση, από όλα τα κανάλια, παίζουν πρώτο θέμα εμένα, λες και έχω σκοτώσει τη μισή Ελλάδα, χωρίς να με έχει κατηγορήσει ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη και χωρίς να με έχει καλέσει καν η ελληνική δικαιοσύνη για να δώσω εξηγήσεις – που εγώ, από την πρώτη στιγμή, είπα ότι είμαι εδώ και περιμένω να με καλέσει – με έχουν ανακρίνει, με έχουν καταδικάσει και έχουν εκτίσει την ποινή μου. Συνεχίζουν ακόμη και τώρα, παρότι ξέρουν πως πρόκειται για έρευνα και δεν έχει βγει απόφαση» είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, σημειώνοντας πως «παρότι γνωρίζουν ότι γίνεται έρευνα», έχουν σπεύσει να τον καταδικάσουν.

«Καταλαβαίνω ότι τη δουλειά τους κάνουν όλοι, το σέβομαι, αλλά η ανθρωποφαγία δεν είναι δουλειά. Είμαι εδώ για όλο τον κόσμο, και όταν λέω για τον κόσμο, λέω για τον κόσμο, όχι για τους δημοσιογράφους. Για την ελληνική δικαιοσύνη, τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει έστω  και μισό ευρώ και είμαι εδώ για να αποδείξω τα αυτονόητα» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Τόνισε, επίσης, ότι «δεν έχω παίξει ούτε μισό ευρώ από τα λεφτά του “Άλλου Ανθρώπου”, είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι εδώ», ωστόσο παραδέχθηκε πως τα όσα γίνονται επηρεάζουν το έργο της κοινωνικής κουζίνας.

Η εισαγγελική έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, θα διερευνηθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Σε πρώτη φάση θα ζητηθούν έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να έχουν κατατεθεί στους 4 λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του Κ. Πολυχρονόπουλου πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και από αυτούς στη συνέχεια να γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων τουλάχιστον 600.000 ευρώ, καταλήγουν σε παικτικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας « Άλλος άνθρωπος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ