«Πόλεμος» μετά τους υπαινιγμούς Κούγια κατά Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων – Το «ποίημα» και η στήριξη Πλεύρη στον εντατικολόγο

Μαίνεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τους υπαινιγμούς που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για «εμπόριο οργάνων» κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία.

Ηλιάδης: Κανένας δεν είναι πάνω από την ιδέα των μεταμοσχεύσεων – Το ποίημα – απάντηση στις αιχμές Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε ερωτήσεις στον εντατικολόγο και υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, αφήνοντας υπόνοιες εις βάρος του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ιδίου, του Υπουργού Υγείας αλλά και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Σήμερα, ο γνωστός ποινικολόγος εξέδωσε νέα ανακοίνωση με αιχμές, με αφορμή την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπίριγκου για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Νέα «καρφιά» Κούγια κατά Ηλιάδη – «Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για την στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι συνάδελφοί του και τονίστηκε ότι θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του υπουργείου, τότε αυτό θα κινηθεί αυτοτελώς.

Κούγιας κατά Ηλιάδη: Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Συνάντηση Πλεύρη με Ηλιάδη: Τι συζήτησαν – Το Υπουργείο Υγείας θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

«Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;» τονίζει ο Αλέξης Κούγιας. 

Ηλιάδης μετά την συνάντηση με Πλεύρη: Κανένας μας δεν είναι πάνω από την ιδέα των μεταμοσχεύσεων

Ο Ανδρέας Ηλιάδης προχώρησε σε δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και στον απόηχο των αιχμών του Αλέξη Κούγια.

Ο εντατικολόγος αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη και την κα Γκάγκα που ήταν παρούσα στη συνάντηση, είπε ότι «κανένας μας δεν είναι πάνω από την ιδέα των μεταμοσχεύσεων και βεβαίως κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τις ψυχές των παιδιών που έδωσαν με τον θάνατό τους ζωή σε άλλα παιδιά».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «δεν θα απαντήσω σε καμία ερώτηση του συγκεκριμένου κυρίου».

Η ανάρτηση Ηλιάδη και το ποίημα-σπόντα στον Κούγια

Λίγες ώρες νωρίτερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Ανδρέας Ηλιάδης επέλεξε τους στίχους του ποιήματος «Διάλεξη στη Λευκωσία» του Κώστα Μόντη που αρχίζει με τις λέξεις «μικροί άνθρωποι» για να «απαντήσει» στον Αλέξη Κούγια μετά τα υπονοούμενα που άφησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πρόσωπό του.

Το ποίημα του Κώστα Μόντη που ανήρτησε ο Ανδρέας Ηλιάδης τα ξημερώματα της Πέμπτης:

Μικροί άνθρωποι

στις μεγάλες αίθουσες

φροντίζουν να μιλούν

για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.

Και τους ακούν με θαυμασμό

άλλοι μικρότεροί τους

και τους χειροκροτούν.

Μια τρομερήν αντήχηση

κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν

των κούφιων

γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα

έχει επίτηδες χτιστή

μ’ ηχητική πολλή

κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα.

Νέα επίθεση Κούγια σε Πλεύρη: Όταν έχουμε τελειώσει τη νομική απαγορεύεται να μεταβληθούμε σε Μαυρογιαλούρους

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε με νέα δήλωσή του, μετά την συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Θάνου Πλεύρη, σχολιάζοντας την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, με αφορμή τους υπαινιγμούς που άφησε ο κ. Κούγιας για «εμπόριο οργάνων», κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ανδρέα Ηλιάδη στο δικαστήριο. 

«Δεν έχω άποψη τι επιπέδου Υπουργός Υγείας είναι ο Πλεύρης, αλλά από αυτό που δημοσιοποιήθηκε, ότι δηλαδή, θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης Πισπιρίγκου για να κινηθεί νομικά εναντίον μου το Υπουργείο, για τη μία και μοναδική ερώτηση που έκανα στον Ηλιάδη, αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να έχει και σοβαρή σχέση με το ποινικό δίκαιο.

Θέλω να του υποβάλω τις εξής ερωτήσεις:

1) Με ποια ιδιότητα θα πάρει αντίγραφα της δίκης Πισπιρίγκου;

2) Είναι διάδικος;

3) Εκπροσωπεί το θύμα ή την κατηγορουμένη;

4) Είναι μήπως Εισαγγελέας;

5) Είναι μήπως Δικαστής;» τονίζει ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του.

«Η οποιαδήποτε ερώτησή μου αφορά τον Ηλιάδη προσωπικά και ακόμη και εάν αυτός ισχυρίζεται ότι τον συκοφάντησα, μόνο αυτός έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εναντίον μου και εναντίον της κας κατηγορούμενης, την όποιαν εγώ εκπροσωπώ.

Καλό είναι να δημιουργούμε εντυπώσεις ενόψει των εκλογών, αλλά όταν έχουμε τελειώσει τη νομική απαγορεύεται να μεταβληθούμε σε Μαυρογιαλούρους», συμπληρώνει ο ποινικολόγος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ