Πιστολίδι στις Γούβες: «Θόλωσα, είδα τον αδελφό μου κάτω να κραυγάζει»

Έχει συμπληρωθεί μήνας από το αιματηρό περιστατικό έξω από ταβέρνα στις Πάνω Γούβες στην Κρήτη και ο 37χρονος κτηνοτρόφος παραμένει νοσηλευόμενος ενώ έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο άνδρας δέχθηκε τους πυροβολισμούς από πολύ μικρή απόσταση και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, αριστερά στο θώρακα και στο ιερό οστό. Στο ίδιο επεισόδιο είχε τραυματιστεί και η σύζυγος του στο χέρι, ενώ μπροστά ήταν τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Η τετραμελής οικογένεια καθόταν σε ένα εξωτερικό τραπεζάκι της ταβέρνας μαζί με έναν φίλο τους και το κοριτσάκι του, όταν κατέφθασε η πλευρά των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και να ακολουθήσουν τα πυρά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη, πέντε είναι συνολικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο 29χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος πυροβόλησε τον 37χρονο, έχει οδηγηθεί στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος. Ισχυρίζεται ότι δεν είχε σχεδιάσει την επίθεση στο ζευγάρι και ότι πυροβόλησε επειδή άκουσε τον αδερφό του να κραυγάζει όσο ήταν στο έδαφος, θεωρώντας ότι είχε δεχθεί μαχαιριά.

«Εγώ θόλωσα, κινήθηκα μπροστά από το αυτοκίνητο του αδερφού μου, σε απόσταση δύο μέτρων από τους άνδρες που εμπλέκονταν στο οδόστρωμα, και πυροβόλησα μία ή δύο φορές, δεν θυμάμαι. Είδα τον αδερφό μου να παλεύει και προσπάθησε να σηκωθεί και μετά ξαναέπεσε. Εγώ πυροβόλησα χωρίς ωστόσο να έχει σηκωθεί ο αδελφός μου».

Ως προς τη μεταξύ τους κτηματική διαφορά, ο 29χρονος υποστηρίζει στην απολογία του ότι ο 37χρονος είχε δηλώσει στο κτηματολόγιο ως δικά του ακίνητα της δικής του οικογένειας.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Πατρίς και Cretalive.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ