Φωτογραφίες από το εσωτερικό των κτιρίων στην Αχαρνών – Απομακρύνθηκαν 269 μετανάστες μεταξύ των οποίων 98 παιδιά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτογραφίες και βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα δύο κτίρια στην Αχαρνών, που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης του «Τοσίτσειου Σχολείου» και ενός ακόμη κτιρίου επί της Αχαρνών 22, απομακρύνθηκαν συνολικά 269 μετανάστες, εκ των οποίων 83 γυναίκες και 98 παιδιά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ένας από τους άνδρες μετανάστες συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών, ενώ εντός του κτιρίου, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης έγινε και έλεγχος για ναρκωτικά, αλλά δεν βρέθηκε κάτι.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης των κτιρίων, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχωρούν στον καθαρισμό τους και τα ασφαλίζουν. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ