ΦΩΤΟ-Μαθητές έφραξαν την είσοδο σχολείου με κλαδιά και κάδους

ΦΩΤΟ-Μαθητές έφραξαν την είσοδο σχολείου με κλαδιά και κάδους

Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές στα κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης σήμερα τα ξημερώματα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα σε πολλά σχολεία της Λέσβου.

Οι μαθητές έφραξαν την είσοδο του σχολείου με κλαδιά και κάδους απορριμμάτων και με αυτόν τον τρόπο δεν άφησαν ούτε τους καθηγητές ούτε τους μαθητές να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου.

Στο σημείο βρέθηκαν και δημοσιογράφοι από εφημερίδες, για να καλύψουν το γεγονός, αλλά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τους μαθητές και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Για λίγο, επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή της αγοράς, καθώς ο δρόμος είχε γεμίσει με μαθητές και καθηγητές που ήθελαν να μπουν στα κεντρικά λύκεια.

Μαθητές δήλωσαν ότι τα 15μελες των σχολείων δεν είχαν αποφασίσει καμία κατάληψη.

Σε κατάληψη βρίσκονται τα Λύκειο Πέτρας, 4ο και 5ο Λύκειο Μυτιλήνης, Γυμνάσιο και Λύκειο Μανταμάδου, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μύρινας, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μούδρου και ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης. Σε αποχή βρίσκονται οι μαθητές των Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ Καλλονής, Γυμνασίου Πέτρας, Γυμνασίου Άγρας και Γυμνασίου Μούδρου.

Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, είναι να καθορίζεται η Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων στα λύκεια από κάθε καθηγητή ξεχωριστά, ανάλογα με την ύλη που έχει διδάξει, να δοθούν περισσότερες ώρες κατεύθυνσης στη Β΄ Λυκείου και να προστεθούν τα μαθήματα της Χημείας και των Λατινικών στις κατευθύνσεις και οι τελικοί βαθμοί των μαθημάτων γενικής παιδείας του κάθε μαθητή να μην προσμετρούνται στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: lesvospost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ