Πέτρος Φιλιππίδης: Η ώρα της απολογίας – Τι θα υποστηρίξει

Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον Πέτρο Φιλιππίδη, έπειτα από μία ακροαματική διαδικασία που έχει διαρκέσει 10 μήνες, με πολλές εντάσεις στην δικαστική αίθουσα.  Αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον δικαστών και ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Λένα Δροσάκη: Ένιωσα μεγάλο θυμό και αδυναμία μετά την κατάθεση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Αύριο, είναι η στιγμή, που προσμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης εδώ και δυο χρόνια. Θα ακουσθεί για πρώτη φορά, θα κάνει κατάθεση ψυχής, θα απολογηθεί για να πείσει τους δικαστές, για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του, για να ανακτήσει την ζωή του», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ακουστεί, καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει τη σιωπή.

Δίκη Φιλιππίδη: «Τον φυλάκισαν, θέλουν να τον δουν στην αγχόνη; Γιατί; Δεν χόρτασαν πια;»

Τι θα πει στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, επιμένει ότι δεν έχει προβεί σε καμία σεξουαλική επίθεση σε βάρος των τριών γυναικών που τον καταγγέλλουν. Μάλιστα, για κάθε μια από αυτές δίνει μια διαφορετική εκδοχή, ως απάντηση στις καταγγελίες τους.  Για την πρώτη, υποστηρίζει ότι έχει εμμονή μαζί του, για την δεύτερη λέει ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση, ενώ για την τρίτη γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήταν εκείνη που ουσιαστικά του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να δεχθεί πολλές ερωτήσεις από την έδρα και την εισαγγελέα, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην ολοκληρωθεί αύριο, Δευτέρα, η απολογία του και να συνεχιστεί άλλη μέρα.

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών, συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με επαγγελματική πρόφαση.

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, όπως καταγγέλλει η ηθοποιός. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο, με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», αναφέρει η καταγγελία.

Οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε”. Τότε εκείνος μου απάντησε «μην φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο», αναφέρεται στην καταγγελία για την απόπειρα βιασμού που έγινε το 2010.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση. Κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: «Άντε από δω που θες να σου δώσω και ρόλο», αναφέρει η τρίτη καταγγελία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ