Εύα Καϊλή: Η μαρτυρία ακτιβιστή που “καίει” τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – «Μιλούσε σαν πολιτικός του Μαρόκου»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το αποκαλούμενο «Qatar Gate» που επεκτείνεται και στο… Μαρόκο. Ο Μαροκινός ακτιβιστής που, όπως λέει, την επίμαχη περίοδο που ερευνούν οι Αρχές ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι ξεκάθαρος. Μιλώντας στον ΑLPHA υποστηρίζει ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αντί να ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως απαιτούσε η θέση του, του μιλούσε σαν εκπρόσωπος του Μαρόκου, ήδη από το 2018, χρονιά που ο Τζιόρτζι ήρθε κοντά με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Qatar Gate: Η κίνηση που «έκαψε» την Εύα Καϊλή – Οι αποκαλύψεις του διευθυντή της Le Soir

«Πριν μιλήσουμε με τον Αντόνιο Παντσέρι, μιλήσαμε με τον Τζιόρτζι και ήταν πολύ περίεργη συζήτηση. Με τον Τζιόρτζι να μας δίνει πολύ “παράξενες” συμβουλές, όπως ότι “δεν πρέπει να προβοκάρετε το Μαρόκο, και ίσως τον επόμενο χρόνο να σας υποσχεθούμε υποστήριξη», αυτός και ο Παντσέρι. Μας μιλούσε πολύ περίεργα. Για εμάς τους ακτιβιστές ήταν σαν να έχουμε μπροστά μας έναν πολιτικό του Μαρόκου και όχι κάποιον που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες αξίες», δήλωσε.

Ο Νουρεντίν Αντερμπάλ θέλησε να συναντήσει τον Παντσέρι για να προωθήσει την βράβευση φυλακισμένου ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, όπως λέει, κανείς δεν συναντούσε τον Παντσέρι χωρίς να πάρει έγκριση από τον Τζιόρτζι.  

«Η δουλειά του είναι να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, ο Τζιόρτζι και ο Παντσέρι, μας έλεγαν πως δεν πρέπει να στοχοποιούμε ψευδώς το Μαρόκο, γιατί δεν θα μας βγει σε καλό αυτό και οι πολιτικοί στο Μαρόκο θα εκνευριστούν. Ήταν σαν απειλή ο τρόπος που μιλούσαν», ανέφερε ο ακτιβιστής. «Σαν να έλεγε ότι “αν συνεχίσετε έτσι, να προωθείτε την βράβευση ενός φυλακισμένου ακτιβιστή, θα γίνει κάτι κακό ή δεν θα καταφέρετε τίποτα”. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάπως αφελής, προφανώς όμως όλα όσα μας είπε τότε, τώρα αποκτούν νόημα. Είχε την ατζέντα του Μαρόκου», τόνισε ο Αντερμπάλ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ