Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού

Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

της Άννας Κανδύλη

Το δικαστήριο έπειτα από πολύωρη διάσκεψη, ακολουθώντας και την πρόταση της εισαγγελέως, απάλλαξε επίσης ομόφωνα τον ηθοποιό για τον βιασμό συναδέλφου του το 2008.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσάκη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα. Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του και συγγενικά του πρόσωπα.

Την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ζήτησε μέσω της υπεράσπισης του ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή του.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας και να αποφασίσει στη συνέχεια το. δικαστήριο επι των ελαφρυντικών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ