Σεισμός στην Τουρκία: Νέα επιχείρηση της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμό παιδιού – Η συγκλονιστική εικόνα που αντίκρισαν οι διασώστες

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, προκειμένου να απεγκλωβίσουν ένα παιδάκι, το οποίο εντοπίστηκε ζωντανό στα ερείπια, στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, που ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας.

Σεισμός στην Τουρκία: Τέσσερις εγκλωβισμένους στα συντρίμμια έχει διασώσει η ΕΜΑΚ

Οι στιγμές που διαδραματίζονται εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή, είναι συγκλονιστικές. Οι Έλληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή του παιδιού και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν γρήγορα κοντά του, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο όπου είναι παγιδευμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Έλληνες διασώστες αντίκρισαν μια σκηνή που τους έχει συγκλονίσει. Το παιδάκι βρίσκεται κάτω από το σώμα της μητέρας του, η οποία δεν έχει σημεία ζωής. Εικάζεται ότι η μητέρα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της, όταν η πλάκα του σπιτιού έπεσε πάνω τους, λόγω του ισχυρού σεισμού.

Ένδειξη βλάβης στο C-130 που μετέφερε την ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας έχουν εγκλωβίσει το πόδι του παιδιού και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν.

Ένα ισχυρός μετασεισμός που σημειώθηκε νωρίτερα, διέκοψε τις προσπάθειες των διασωστών, καθώς ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων της ομάδας, ώστε να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

Σεισμός στην Τουρκία: Trend το «Ευχαριστούμε Ελλάδα» στο Twitter – «Ύμνοι» για τους διασώστες της ΕΜΑΚ

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για το παιδί, το οποίο επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Εφόσον η επιχείρηση διάσωσης στεφθεί με επιτυχία, όπως όλοι εύχονται και ελπίζουν, το αγοράκι θα είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ