Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η Τουρκία μετακινήθηκε τρία μέτρα πιο κοντά στην Ελλάδα

«Η αραβική πλάκα συμπιέζει την πλάκα της Ανατολίας, η οποία από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνεται από την Τουρκία. Έγινε η ολίσθηση κατά μήκος της επαφής των δύο πλακών εκεί που είναι το ρήγμα, δηλαδή η πλάκα της Ανατολίας. Η Τουρκία δηλαδή προωθήθηκε προς τα δυτικά, προς το Αιγαίο, ολίσθησε κατά περίπου 3 μέτρα» ανέφερε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους φονικούς σεισμούς σε Συρία και Τουρκία.

Σεισμός στην Τουρκία – Ερντογάν: Θα χτίσουμε σπίτια μέσα σε έναν χρόνο στις 10 πληγείσες περιοχές

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», ο γνωστός σεισμολόγος επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία μετακινήθηκε 3 μέτρα εγγύτερα στην χώρα μας. «Δεν είναι εμφανές με το γυμνό μάτι. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα τα πρώτα δορυφορικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. «Η μετακίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών είναι συνεχής. Από αυτή τη μετακίνηση προήλθε το σπάσιμο στο ρήγμα και ο σεισμός. Και ακριβώς επειδή έχουμε αυτή τη μετακίνηση δεν αποκλείεται να μεταδοθεί η πίεση, οι τάσεις όπως λέμε, και στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας. Yπάρχει πιθανότητα γιατί τα φαινόμενα είναι πολύπλοκα, δεν ακολουθούν αυστηρούς κανόνες», εξήγησε.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: «Τσουνάμι» προσφοράς κι αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη – Συγκινεί ο μικρός Γιωργάκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ