Πετράλωνα: «Δεν υπήρξε καταγγελία σε αστυνομική υπηρεσία» – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Διευκρινίσεις σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας στην υπόθεση που αποκάλυψε το enikos.gr και αφορά στη φρικτή καταγγελία περί ενδοοικογενειακής κακοποίησης των παιδιών στα Πετράλωνα, δίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν έγινε καταγγελία σε κάποια αστυνομική υπηρεσία, ωστόσο, η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018, έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε περαιωμένη τον Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ίδια υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2022.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα Πετράλωνα

«Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ