Διευκρινίσεις Παπαθανάση στον Realfm 97,8 για το καλάθι του νοικοκυριού

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα για το καλάθι του νοικοκυριού ανέφερε ότι «δεν είναι πανάκεια, είναι ένα πρόσθετο μέτρο. Υπήρξε ενδιαφέρον. Ο κόσμος έψαχνε τα προϊόντα, μας μετέφεραν από τα σούπερ μάρκετ. Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις»

«Οι τιμές είναι καλύτερες από αυτές που είχαμε και παρακολουθούμε με στενούς ελέγχους» πρόσθεσε.

«Για πρώτη φορά τα προϊόντα δεν θα αλλάξουν τιμή για μία εβδομάδα, δεν θα τροποποιηθούν οι τιμές. Τις τιμές μπορεί να τις δει κάποιος στο e – καταναλωτής και να συγκρίνει ο καταναλωτής τα καλάθια και να αποφασίσει πού θα ψωνίσει. Υπάρχει και το στοιχείο του ανταγωνισμού που ενισχύεται. Ελέγχουμε το ποσοστό κέρδους να μην είναι πάνω από αυτό που έχουμε ορίσει. Το καλάθι προσφέρει και θα προσφέρει καλύτερες τιμές» περιέγραψε ο κ. Παπαθανάσης.

«Έχουν μειωθεί οι τιμές και στα επώνυμα προϊόντα γιατί είναι περίπου 50-50 επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας. Επομένως οι καταναλωτές μπορούν να έχουν μια εναλλακτική λύση χρησιμοποιώντας τα προϊόντα του καλαθιού» επεσήμανε.

«Η μάχη συνεχίζεται, πρέπει να είμαστε στις επάλξεις» τόνισε.

«Εξετάζουμε το θέμα για μια ειδική κατηγορία συμπολιτών μας που έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες, όποτε αυτό κάνουμε ώρα ένα πιο ειδικό καλάθι για διατροφικές ανάγκες» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ