Πετράλωνα: Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης – Οι 10 κατηγορούμενοι, οι πραγματογνωμοσύνες και η εισαγγελική παραγγελία

Νέα στοιχεία για την πρωτοφανή υπόθεση ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που καταγγέλλεται στα Πετράλωνα, με 10 κατηγορούμενους, έρχονται στο φως. Η υπόθεση που αποκάλυψε πρώτο το enikos.gr, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μεταξύ των 10 κατηγορουμένων είναι ο πατέρας των παιδιών, ο αδελφός του πατέρα, αλλοδαποί άνδρες, δύο Ελληνίδες και μία αλλοδαπή γυναίκα.  Συγκεκριμένα, εκτός από τον πατέρα και τον θείο, κατηγορούνται η σύντροφος και υπάλληλος του πατέρα, ένα φιλικό ζευγάρι, δύο φίλοι του πατέρα, μια ακόμη γυναίκα και δύο υπάλληλοί του.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε βιασμό από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη και που έχουν συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκου από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βιασμός αφορά στο αγόρι της οικογένειας (17χρονο σήμερα) και φέρεται να συνέβη το διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 έως το 2016,  στο σπίτι της οικογένειας. Ως δράστες φέρονται να είναι ο πατέρας και ο θείος του παιδιού, που είναι αδελφός του πατέρα του.

Η κατηγορία για τις γενετήσιες πράξεις, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο την 22χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας όσο και την 11χρονη αδελφή της. Οι φρικτές αυτές πράξεις φέρονται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2012, στο σπίτι της οικογένειας, σε άλλο σπίτι στην Καλλιθέα, σε ένα αυτοκίνητο και έναν παιδότοπο. Δράστες φέρονται ο πατέρας των παιδιών και ένα ανδρόγυνο.

Η τρίτη κατηγορία, περί κατάχρησης ανηλίκου, αφορά στο 11χρονο σήμερα κοριτσάκι της οικογένειας. Και αυτό το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια, από τρεις γυναίκες που είχαν αναλάβει την ευθύνη για την φροντίδα και την φύλαξη του παιδιού, ενώ η μητέρα του έλειπε από το σπίτι. Οι δύο εκ των κατηγορουμένων είναι Ελληνίδες και η μία αλλοδαπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνονται αντικρουόμενες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες στα παιδιά για το αν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο φάκελος στο Τμήμα Ανηλίκων με τις πραγματογνωμοσύνες, είναι τεράστιος, ενώ να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν προσήλθαν ποτέ για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Το δικαστικό χρονικό

Ως προς το δικαστικό σκέλος της φρικτής υπόθεσης, το χρονικό έχει ως εξής:

-στις 10 Μαρτίου 2020 η υπόθεση ανατέθηκε στην 21η ανακρίτρια.

-στις 30 Ιουνίου 2021 περαιώθηκε η ανάκριση.

-την 1η Μαρτίου 2022 ζητήθηκε περαιτέρω ανάκριση.

-στις 16 Μαρτίου 2022 η ανακρίτρια την επιστρέφει περαιωμένη.

-στις 8 Απριλίου 2022 γίνεται νέα παραγγελία εισαγγελέα για περαιτέρω ανάκριση.

-στις 12 Απριλίου 2022 η ανακρίτρια την επιστρέφει περαιωμένη.

-στις 24 Μαϊου 2022 ο εισαγγελέας κάνει παραπεμπτική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο, με 10 κατηγορουμένους.

-στις 8 Αυγούστου 2022 εκδίδεται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου. Δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας το δικαστικό συμβούλιο και ζήτησε την πρόταση του εισαγγελέα επί του αιτήματος απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας, καθώς είχε γίνει προσφυγή από κάποιον κατηγορούμενο.

-στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 το αίτημα πηγαίνει στον εισαγγελέα προκειμένου να κάνει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο επί της αίτησης ακυρότητας προδικασίας και επί της ουσίας.

Τι συμβαίνει με την αίτηση αφαίρεσης γονικής μέριμνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αίτηση για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει απορριφθεί. Η δεύτερη κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2022 και επίσης απορρίφθηκε, με το σκεπτικό ότι οι πράξεις έχουν τελεστεί σε πολύ προγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία ανηλίκων μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα σε κατεπείγουσες περιπτώσεις που τελείται εκείνη τη στιγμή η πράξη και μόνο για ένα τρίμηνο. Στην προκειμένη περίπτωση τους παρέπεμψε να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για οριστική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη μήνυση που κατέθεσαν τα δύο παιδιά κατά της μητέρας τους για συγκάλυψη, αυτή εξετάζεται από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών.

Εισαγγελική παραγγελία για επίσπευση της διαδικασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζήτησε από τους δυο εισαγγελείς που χειρίζονται τις δικογραφίες για την υπόθεση να ασχοληθούν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με αυτήν.

Στην πρώτη περίπτωση ζητήθηκε να υποβάλει άμεσα ο εισαγγελέας την πρόταση του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Στην δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορά τη νεότερη μήνυση στην οποία εμπλέκεται η μητέρα των παιδιών, ζητήθηκε να ολοκληρωθεί άμεσα η προκαταρκτική έρευνα και να γίνουν άμεσα όσες ενέργειες απαιτούνται, όπως η πιθανή κλήση υπόπτων για εξηγήσεις. Την ίδια παραγγελία έδωσε και ο επικεφαλής του Πρωτοδικείου Χ. Λινός.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ