Πέθανε ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης – Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της Χαρούλας Αλεξίου

Στη θλίψη βυθίστηκε το ελληνικό τραγούδι, καθώς πέθανε έπειτα από μέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης.

Όπως αναφέρει το pameevro.gr, o Λευτέρης Χαψιάδης, διακεκριμένος στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας μυθιστορημάτων που έχει γράψει στίχους για 525 τραγούδια, έπασχε από κάποιας μορφής άνοια και έπειτα από ένα ατύχημα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του είχε προσβληθεί και από κορονοϊό.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης έχει γράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνευμένες από τους Στέλιο Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Νίκο Ξανθόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλη Τερζή.

Σπαρακτικός είναι ο αποχαιρετισμός από την Χάρις Αλεξίου. Σε ανάρτηση της η κορυφαία ερμηνεύτρια έγραψε: «Αχ βρε Λευτέρη μου. Εσύ έγραψες το «Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία». Κι όμως για σένα υπάρχει και για εκεί ταξιδεύεις τώρα. Θα σε τραγουδάμε φίλε μου».

 

Τραγούδια όπως «Μια είναι η ουσία» , το «Κάποια, κάπου, κάποτε» και το «Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ» έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

Ο Λευτέρης Χαψιάδης γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1953 στις Φέρες του Έβρου και μεγάλωσε στα Κοίλα Φερών. Σε ηλικία 11 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο Χαψιάδης έβγαλε το Γυμνάσιο ενώ οι γονείς του διατηρούσαν περίπτερο στο κέντρο της πόλης.

Εν τω μεταξύ ήδη ο μικρός Λευτέρης απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό τραγούδι, ενώ το τραγούδι που πραγματικά τον συγκλόνισε και διαμόρφωσε την πορεία του ήταν η «Άπονη Ζωή» του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Λευτέρη Παπαδόπουλου. Μαθαίνοντας  το όνομα του στιχουργού, ο 11χρονος Χαψιάδης τηλεφώνησε στην εφημερίδα για να μάθει αν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που έγραφε στην αθλητική εφημερίδα “ΟΜΑΔΑ” ήταν ο ίδιος με αυτόν που έγραψε τους στίχους.

Η θετική απάντηση από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν πλέον σαν «κάλεσμα» της μοίρας. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο κι ενώ η Θεσσαλονίκη ήταν η λογικότερη επιλογή για τις σπουδές του, η ακατανίκητη επιθυμία του να γνωρίσει τον Παπαδόπουλο τον έκανε να δηλώσει ως πρώτη επιλογή την Αθήνα και δεύτερη την Πάτρα. Τελικά πέρασε στην Πάτρα.

Όμως, τον καιρό που ήταν φοιτητής, γνώρισε τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος και μεσολάβησε για την πολυπόθητη συνάντηση με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με τον οποίο ο Λευτέρης Χαψιάδης έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ