Περιοδοντίτιδα: Η πάθηση των ούλων

Περιοδοντίτιδα: Η πάθηση των ούλων

Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση των ούλων και του οστού, κατά την οποία τα ούλα είναι διογκωμένα και ματώνουν, μπορεί να υποχωρούν τα ούλα και να φαίνεται η ρίζα του δοντιού. Συνήθως ούτε η περιοδοντίτιδα δεν έχει άλλα κλινικά συμπτώματα ή πόνο, ο πόνος εμφανίζεται μόνο στο τελικό στάδιο της νόσου, όταν πια τα δόντια κουνιούνται πάρα πολύ και είναι έτοιμα να πέσουν.

Ενδείξεις

•   Κόκκινα, διογκωμένα και ευαίσθητα ούλα που αιμορραγούν κατά το βούρτσισμα

•   Δύσοσμη αναπνοή

•  Ούλα που υποχωρούν

•   Πέτρα στα δόντια

Θεραπείες

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας, ανάλογα με την σοβαρότητα της. Ο στόχος της θεραπείας είναι να αποτρέψει μεγαλύτερη ζημιά και μπορεί να πραγματοποιηθεί από οδοντίατρο με εξειδίκευση στην περιοδοντολογία. Η θεραπεία είναι πιο επιτυχής όταν έχετε υιοθετήσει μια καθημερινή ρουτίνα καλής στοματικής υγιεινής.

Χειρουργική θεραπεία

Εάν η περιοδοντίτιδα δεν έχει προχωρήσει, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες, όπως οι εξής:

Κλιμάκωση. Με την κλιμάκωση αφαιρείται η πέτρα και τα βακτηρίδια από τις επιφάνειες των δοντιών και κάτω από τα ούλα. Μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ειδικής υπερηχητικής συσκευής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ