Πείτε όχι στην οστεοπόρωση

Πείτε όχι στην οστεοπόρωση

Άντρες και γυναίκες διατρέχουν τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, ειδικά μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία. Και μάλιστα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες (ειδικά μετά την εμμηνόπαυση) και το ένα τέταρτο του ανδρικού πληθυσμού άνω των 45 θα σπάσουν κάποιο κόκκαλο εξαιτίας της οστεοπόρωσης.

Με απλά λόγια, η οστεοπόρωση, όπου τα οστά αδυνατίζουν και γίνονται πιο εύθραυστα, αποτελεί βασική πληγή για τον σύγχρονο άνθρωπο, ειδικά μάλιστα λόγω της διατροφής και του τρόπου ζωής του.

Τα καλά νέα βέβαια, είναι ότι μπορούμε να προνοήσουμε και να προστατευτούμε απέναντι σε αυτήν την «ύπουλη» ασθένεια. Εκτός από την πρόσληψη ασβεστίου, υπάρχουν και κάποια άλλα μυστικά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για τα οστά μας.

Σε επίπεδο διατροφής, οφείλουμε να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες. Για παράδειγμα είναι αλήθεια ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, αλλά αυτό δεν είναι η μόνη πηγή για την ανοικοδόμηση των οστών.

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, είναι πλούσια όχι μόνο σε ασβέστιο αλλά και σε βιταμίνη Κ, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την πυκνότητα των οστών και παράλληλα μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ