Πεδίο μάχης τα ξημερώματα το ΑΠΘ – Μολότοφ και ρίψη χημικών

Επεισόδια ξέσπασαν λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Οι δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των ατόμων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, voria.gr. Να σημειωθεί ότι τα άτομα ήταν περίπου 60-70.

ΑΠΘ- επεισόδια

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και απάντηση με χημικά από τις Αρχές.

ΑΠΘ- επεισόδια

ΑΠΘ- επεισόδια

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ο «Αίαντας» της Αστυνομίας, που με ρίψεις του έσβησε κατά τόπους εστίες φωτιών. Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον δύο ατόμων.

Να σημειωθεί πως στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής σε εξέλιξη ήταν και πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτόν επί ποδός βρίσκονταν από νωρίτερα δυνάμεις της ΕΛΑΣ εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίες και προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ