Παξοί: Top προορισμός για Έλληνες και ξένους λόγω «Maestro» – Στο νησί Μόργκαν Φρίμαν και Νικόλ Κίντμαν

Οι Παξοί είναι ο top προορισμός για αρκετούς Έλληνες που ερωτεύτηκαν το νησί μέσα από το Maestro, αναζητώντας τα σημεία όπου έλαβαν χώρα τα γυρίσματα, με «must» αξιοθέατο το… σπίτι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η σειρά, που «ταξίδεψε» μέσα από το Netflix σε ολόκληρο τον κόσμο, έβαλε το νησί των Επτανήσων στον παγκόσμιο χάρτη με πολλούς ξένους τουρίστες, αλλά κυρίως Έλληνες, να το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές το καλοκαίρι του 2023. Άνθρωποι του νησιού που εργάζονται στον τομέα του τουρισμού, αναλύουν στο Thesstoday.gr την επίδραση του Maestro στην τουριστική κίνηση, λέγοντας πως πολλοί έχουν τη σειρά ως «τουριστικό οδηγό» για τις τοποθεσίες που θα επισκεφτούν.

«Η σειρά έδειξε πολύ όμορφα πλάνα από το νησί και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στον θεατή που θέλει να γνωρίσει το μέρος. Η επίδραση κυρίως ήταν σε Έλληνες, καθώς προβλήθηκε τον Απρίλιο, που οι περισσότεροι Βρετανοί έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους», αναφέρει στο Thesstoday.gr ο δήμαρχος Παξών κα ιδιοκτήτης πολυτελών καταλυμάτων Σπυρίδων Βλαχόπουλος.

«Ήδη έχουν έρθει άνθρωποι που ψάχνουν τα σημεία που έγιναν τα γυρίσματα, όπως το σπίτι του Παπακαλιάτη και την παραλία Ερημίτη, στη δυτική πλευρά του νησιού όπου μπορεί κανείς να προσεγγίσει μόνο με σκάφος», εξηγεί. Mε βάση τις προκρατήσεις, ο δήμαρχος αναφέρει πως τους επόμενους δύο μήνες το νησί θα είναι και φέτος sold out, με νούμερο ένα επισκέπτες τους Βρετανούς και δεύτερους τους Έλληνες ενώ εκτιμά πως τα νούμερα του 2023 σε έσοδα και αφίξεις θα είναι λίγο πιο κάτω από τη χρονιά – ορόσημο του 2019.

«Οι Βρετανοί που είναι οι βασικοί μας πελάτες, έχουν επηρεαστεί από το Brexit. Δε διαθέτουν πλέον τα ίδια εισοδήματα, με αποτέλεσμα να κλείνουν λιγότερες μέρες διακοπές», εξηγεί.

Μόργκαν Φρίμαν και Νικόλ Κίντμαν φέτος στους Παξούς

Πέρα από το cast του Maestro, που φιλοξενήθηκε τον Μάιο στο νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν, οι Παξοί αποτελούν νούμερο ένα καλοκαιρινό προορισμό και των σταρ του Χόλιγουντ. Πιστοί στα ραντεβού τους είναι και φέτος διάσημοι σελέμπριτι που τα τελευταία χρόνια παραθερίζουν στο νησί, όπως ο Μόργκαν Φρίμαν και η Νικόλ Κίντμαν.

«Τον Ιούνιο μας επισκέφτηκε ο Μόργκαν Φρίμαν και στις αρχές Ιουλίου περιμένουμε την Νικόλ Κίντμαν, όπως και πέρσι», δηλώνει ο Παναγής Μάστορας, υπεύθυνος σε εταιρία με ενοικιάσεις σκαφών και εκδρομές με σκάφος. «Έχουμε αρκετούς διάσημους που επιλέγουν το νησί, πολλοί έρχονται με το δικό τους σκάφος και μπορούν να έχουν την ιδιωτικότητα που χρειάζονται», εξηγεί.

Μιλώντας για την επιρροή του Maestro, σημειώνει πως «έχει αντίκτυπο στον μέσο έλληνα τουρίστα, κάτι που φάνηκε από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Εκεί αντιληφθήκαμε τη δύναμη της προβολής. Είχαμε αρκετούς επισκέπτες από την Ελλάδα που ρωτούσαν που να βρουν το σχολείο που γινόταν το μάθημα της χορωδίας και το πέρασμα του λιμανιού στον Γάιο». Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει πως «πέρα από το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών δεν καταγράφεται ακόμη άνοδος σε κρατήσεις, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που περιμέναμε πριν την έναρξη της σεζόν».

Το Maestro «τράβηξε» τους Έλληνες που ψήφιζαν Κυκλάδες

Η υπεύθυνη κρατήσεων σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στους Παξούς Χριστιάνα Αρώνη, σημειώνει στο Thesstoday.gr ότι η σειρά έστρεψε στο νησί Έλληνες που συνήθως επέλεγαν άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς. «Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από ό, τι βλέπουμε πιο πολύ προσέλκυσε την εγχώρια αγορά, κυρίως Έλληνες που τα καλοκαίρια προτιμούν τις Κυκλάδες. Έχει μεγαλώσει το εύρος των ανθρώπων που θέλουν να έρθουν στο νησί. Η σειρά βοηθάει να δεθεί ο κόσμος και συναισθηματικά με το μέρος και να το έχει στο νου του όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν που θα κλείσουν τις διακοπές τους», αναφέρει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ