Πάτρα: Σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών είχε καταφύγει η 29χρονη που κατήγγειλε τον σύζυγό της για ξυλοδαρμό

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πάτρα από τη νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό 29χρονης από τον σύζυγό της. Η γυναίκα, με μήνυμα που έστειλε από το κινητό τηλέφωνό της στο «100» στην Αθήνα, καλώντας σε βοήθεια και δίνοντας τη διεύθυνσή της, κινητοποίησε τις Αρχές.

Στην κατάθεσή της η 29χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με δράστη τον άνδρα της, γεγονός που την οδήγησε να εγκαταλείψει μαζί με το παιδί της την οικογενειακή εστία και να φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Άγνωστο είναι το υπό ποιες συνθήκες επέστρεψε στο σπίτι της πριν από 15 ημέρες.

Από την Αστυνομία παραγγέλθηκε σύμφωνα με το pelop.gr, διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, με πηγές να αναφέρουν ότι δεν φέρει εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού.

ξυλοδαρμός

Το μήνυμα απόγνωσης της 29χρονης

Αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πάτρας έσπευσαν στην Αγυά, όταν ειδοποιήθηκαν από την ίδια την γυναίκα. Από το διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας την άκουσαν να φωνάζει «βοήθεια».

Ζήτησαν να τους ανοίξουν, με τον 42χρονο σύζυγο να απαντά «φύγετε, όλα είναι καλά». Μετά την πίεση και την αποφασιστικότητα πως θα αναλάβουν άμεσα δράση ο άνδρας «υπέκυψε» και η πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γυναίκα φοβισμένη και στον ίδιο χώρο το μόλις 18 μηνών παιδί τους.

Γονείς και παιδί μεταφέρθηκαν στο τμήμα, όπου η 29χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Ο 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο φέρεται να απέδωσε την «έκρηξή» του στη συνεχή ζήλια και γκρίνια της γυναίκας του, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε και εκείνος σωματική βία.

Ο 42χρονος στο πλαίσιο του αυτοφώρου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πατρών και αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα αναμένεται η εξ’ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ