Πάτρα: Νέα ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για τις τοξικολογικές εξετάσεις Μαλένας και Τζωρτζίνας

Ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις αναρτήσεις του για την υπόθεση με τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα, επανήλθε πριν από λίγη ώρα με μια νέα ανάρτηση, δίνοντας δύο διευκρινίσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις Μαλένας και Τζωρτζίνας.

Όπως επισημαίνει ο ιατροδικαστής, και οι δύο διεξήχθησαν από το ίδιο εργαστήριο και με την ίδια μεθοδολογία.

Επίσης, προσθέτει ότι στη Μαλένα ήταν αρνητικές για κεταμίνη, ενώ στην Τζωρτζίνα ήταν θετικές.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει «ανοίξει» η έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το πρώτο κοριτσάκι της οικογένειας που πέθανε, ήταν η 3,5 ετών Μαλένα, ενώ ακολούθησε και η έξι μηνών Ίριδα. Και τα δύο παιδιά, κατέληξαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, ο θάνατος της Μαλένας προκλήθηκε από ηπατική ανεπάρκεια, ενώ της Ίριδας από “αγενεσία φλεβοκόμβου”.

Πάτρα

Ο θάνατος, ωστόσο, της Τζωρτζίνας ήταν εκείνος που προκάλεσε τις εξελίξεις στη συνέχεια, καθώς, δεν έλειψαν οι “φωνές” που έλεγαν ότι και τρίτος αιφνίδιος θάνατος παιδιού της ίδιας οικογένειας, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Γιατροί, ιατροδικαστές και ειδικοί άρχισαν να εκφράζουν τις απόψεις τους δημόσια, οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών άρχισαν να ξεσκονίζονται και πάλι, ενώ άτυπη Επιτροπή ανέλαβε να διερευνήσει εκ νέου τις υποθέσεις.

Οι δύο θάνατοι φαίνεται να παρουσιάζουν καθοριστικές ομοιότητες με την υπό εξέταση δολοφονία της 9χρονης, αφού τα δύο κοριτσάκια δεν αντιμετώπιζαν παθολογικά προβλήματα και παρουσίασαν βλάβες σε ζωτικά όργανα παρόμοιες με αυτές της μεγαλύτερης αδελφής τους. Οι έως τώρα πληροφορίες, εξάλλου, ανέφεραν ότι δεν προέκυψε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια, που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο των παιδιών.

Μετά τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, οι συνθήκες θανάτου των δύο πρώτων κοριτσιών της οικογένειας, μπαίνουν πλέον ξανά στο κάδρο των ερευνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ