Μαστοράκου: Βαρύ το κλίμα στην Πάτρα – Η “ψυχρή” Ρούλα Πισπιρίγκου και το περιστατικό στο νοσοκομείο που υποψίασε τους γιατρούς

Το κλίμα στην Πάτρα είναι βαρύ μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει ότι η μητέρα των τριών παιδιών είναι αυτή που κατηγορείται για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της ενώ γίνονται έρευνες και για τα άλλα δύο κοριτσάκια που έφυγαν από τη ζωή.

“Πάγωσε” το Πανελλήνιο με την σύλληψη της μάνας των τριών παιδιών από την Πάτρα. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως στην πόλη “η ατμόσφαιρα είναι βαριά”.

“Αυτή η συμπεριφορά είναι ανερμήνευτη αν μη τι άλλο” πρόσθεσε η κ. Μαστοράκου εξηγώντας πως όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο της Πάτρας, οι γιατροί γνώριζαν το ιστορικό της οικογένειας Δασκαλάκη, ότι δηλαδή είχε χάσει δύο παιδιά και για τον λόγο αυτό υπήρχε μία πολύ μεγάλη φροντίδα για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που έκανε εντύπωση στους γιατρούς στο νοσοκομείο ήταν η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία δεν ήταν συμβατή με μιας μάνας που έχει χάσει δύο παιδιά. “Οι παιδίατροι έχουν εικόνα από τέτοιες μαμάδες” εξήγησε η κ. Μαστοράκου για να τονίσει πως η 33χρονη “είχε μία συναισθηματική απόσταση από το παιδί. Δεν έδειχνε το συναισθηματικό φορτίο που θα έπρεπε να έχει”.

 

“Αυτό που ήταν πολύ εντυπωσιακό και εκεί ήταν που υπήρχε μία μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικό των γιατρών ήταν το εξής: περνούσαν οι γιατροί και έβλεπαν την Τζωρτζίνα τακτικά. Μισή ώρα πριν είχε περάσει γιατρός και είχε εξετάσει το παιδί και ήταν μια χαρά. Ο θάλαμος του παιδιού με το γραφείο των γιατρών ήταν σε απόσταση βολής. Μισή ώρα αργότερα έρχεται η μαμά περπατώντας, χτυπάει πολύ ήπια την πόρτα και λέει κάτι συμβαίνει με το μηχάνημα. Όταν είδαν το παιδί, αυτό είχε φύγει και είχε φύγει τουλάχιστον 5 λεπτά. Του έκαναν ανάνηψη 55 λεπτά και φυσικά έμεινε το νευρολογικό έλλειμμα. Έγινε τοξικολογικός έλεγχος ο οποίος βγήκε αρνητικός” σημείωσε η κ. Μαστοράκου διευκρινίζοντας ωστόσο πως σε αυτές τις περιπτώσεις ο τοξικολογικός έλεγχος γίνεται για τα βασικά ναρκωτικά και όχι για άλλες ουσίες, επομένως αν είχε δοθεί κεταμίνη δεν θα μπορούσε να ανιχνευτεί.

Σύμφωνα με την ίδια, η Τζωτζίνα έπειτα μπήκε σε ΜΕΘ και αναζητήθηκε εαν η Ρούλα Πισπιρίγκου παίρνει κάποια αγωγή ενδεχομένως με αντικαταθλιπτικά γιατί έβλεπαν αυτή την περίεργη συμπεριφορά. “Αυτό ήταν ένα ερωτηματικό. Δεν μπορεί κανένας γιατρός υποψιαστεί ή να πιστέψει ότι μία μαμά θα έκανε κάτι κακό στο παιδί της” τόνισε η πρόεδρος του ΙΣΠ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ