Πάτρα: Νέα ανάρτηση – “φωτιά” από τον Γρηγόρη Λέων για τον θάνατο της Μαλένας

Πάτρα-Θάνατος παιδιών

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, με νέα ανάρτησή του στο facebook σημειώνει ότι όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής (δηλαδή για τον θάνατο της Μαλένας), μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό, ο οποίος έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα 50.000 ιστολογικές εξετάσεις σε πτωματικό υλικό, κυρίως για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Όπως επισημαίνει ο κ. Λέων “οι γιατροί είμαστε το βιογραφικό μας” και σημειώνει ότι όταν καταθέσει στις Αρχές ο κ. Αγαπητός θα δώσει δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις.

Η ανάρτηση του κ. Λέων:

Όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό. Τον επιστήμονα με εξειδικεύσεις σε Ζυρίχη για περιγεννητική θνησιμότητα και UTAH USA για βιοψίες μυοκαρδίου. Έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα 50.000 ιστολογικές εξετάσεις σε πτωματικό υλικό, κυρίως για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε στο πρώτο παιδί την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, το έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη συμφόρηση. Εκτιμώ ότι όταν καταθέσει στις προανακριτικές Αρχές θα δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις, γιατί οι γιατροί είμαστε το βιογραφικό μας.

Χθες, σε δηλώσεις του, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, ξεκαθαρίζοντας ότι η άτυπη επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμη “σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα”, κάλεσε για “λίγη υπομονή ακόμη” και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι “θα είναι μία υπόθεση που θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα στο τέλος”. Ερωτηθείς για το αν έχει μία προσωπική άποψη για το τι έχει συμβεί, τόνισε ότι “μία αίσθηση μπορεί να έχω, αλλά δεν αφορά και κανέναν”.

Exit mobile version