Πάτρα – Εξελίξεις: Το χρονικό της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα. Νωρίτερα εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δίωξη αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.”

Το σκεπτικό του εισαγγελέα για το ένταλμα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου – “Αν σκοτώσεις το παιδί σου…”

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δυνάμει εντάλματος για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, της άτυχης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη, ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι “αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους”.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Κατέθεσαν οι γιατροί και είπαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία. Οι εξελίξεις, στη συνέχεια, ήταν καταιγιστικές.

Οι επόμενες ώρες της Ρούλας Πισπιρίγκου – Όλη η διαδικασία

Στη ΓΑΔΑ προσήχθη η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε και άλλη μια θανατηφόρα ουσία.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μάνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία. Η κατηγορία πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή η δικογραφία βρίσκεται στον ανακριτή που προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης. Η μάνα των τριών παιδιών θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, απ’ όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Σημειώνεται ότι ο λόγος για τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, παρόλο που η προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πάτρας, είναι ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας επήλθε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Ρούλα Πισπιρίγκου

“Καμία αμφιβολία ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε τις ουσίες στην Τζωρτζίνα” – Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτή που χορήγησε τις θανατηφόρες ουσίες στην 9χρονη Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στο enikos.gr.

Οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζουν ότι από τη δικογραφία τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο το πώς χορηγήθηκαν οι ουσίες στην άτυχη Τζωρτζίνα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν και κατέληξε τον Ιανουάριο. Και ότι, επίσης, τεκμηριώνεται πως η μητέρα ήταν η μόνη που βρισκόταν σε θέση να τις χορηγήσει στο παιδί, που είχε υποστεί τετραπληγία έπειτα από ανακοπή.

Σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας δεν φαίνεται να εμπλέκεται, καθώς δεν βρισκόταν στην Αθήνα όπου και κατέληξε η Τζωρτζίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου σε ηλικία παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, αποτέλεσε και την αφορμή ώστε να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών και η υπόθεση να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Πισπιρίγκου Πάτρα

Στο μικροσκόπιο ο ρόλος ακόμη δύο προσώπων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο ρόλος ακόμη δύο προσώπων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, θα εξεταστεί ο ρόλος συγγενών της μητέρας, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης.

Επίσης, εξετάζεται έχει προκληθεί με τον ίδιο τρόπο και το άλλο καρδιακό επεισόδιο που οδήγησε στην εγκεφαλική βλάβη που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια περίοδο που η σχέση του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα διαταραγμένες. Και τότε, η 9χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή υπό τις ίδιες συνθήκες.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μιλούσε με site της Πάτρας τη στιγμή της προσαγωγής της – “Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες”

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με site της Πάτρας τη στιγμή που έγινε η προσαγωγή της από άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα δημοσιογράφος του thebest την ρωτούσε για την κεταμίνη που αναφέρθηκε στο Mega ότι βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν εκείνη σταμάτησε ξαφνικά να απαντά στη συνομιλία στο messenger για να γίνει γνωστό 20 λεπτά αργότερα ότι έγινε προσαγωγή της και μεταφορά της στην Αθήνα.

«Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα» απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Κι το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό».

Αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατούσε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στην δημοσιογράφο: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες».

Τι έκανε τους αστυνομικούς να προχωρήσουν στην προσαγωγή της μάνας

Μία συγκεκριμένη πληροφορία που έφτασε σήμερα στις Αρχές, φαίνεται πως ήταν εκείνη που οδήγησε στις ραγδαίες εξελίξεις με την προσαγωγή και την άσκηση δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εκπρόσωπος μίας ΜΚΟ, που γνωρίζει τη μητέρα, μετέβη σήμερα στην Εισαγγελία της Πάτρας και ενημέρωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Ρούλα Πισπιρίγκου να αυτοκτονήσει.

Έτσι, οι Αρχές έδρασαν άμεσα. Η μητέρα οδηγείται, συνοδεία των αστυνομικών, από την Πάτρα στην Αθήνα. Στη συνέχεια, θα μεταχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να ανακριθεί για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της προσαγωγής της Ρούλας Πισπιρίγκου, έξω από το σπίτι της στην Πάτρα συγκεντρώθηκε πλήθος δημοσιογράφων.


Έξω από το σπίτι που έμενε η οικογένεια, από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση έχει βρεθεί πλήθος δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, με κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία. Στη γειτονιά επικρατεί αναστάτωση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του thebest.gr. Όσο περνά η ώρα όλο και περισσότεροι κάτοικοι από κάθε γωνιά της Πάτρας συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι σκοκαρισμένοι, ενώ πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα.

Κεταμίνη βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να εντοπίστηκε μία ουσία, η οποία ωστόσο, δεν χορηγήθηκε στο παιδί από γιατρούς στο νοσοκομείο, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, σύμφωνα με το Live News και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Πρόκειται για την κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες -μία αμπούλα- μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Ίσως αν εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που μπορεί, αν επιβεβαιωθεί, να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επεσήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης. Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσία της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη με την Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφές πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ