Πατήσια: Σε εξέλιξη έξωση λόγω πλειστηριασμού – Γυναίκα απειλεί να πέσει στο κενό

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση αυτή την ώρα στα Άνω Πατήσια. Μια γυναίκα απειλεί να πέσει στο κενό, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έξωση γιατί το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό.

Στην οδό Πολυλά στα Άνω Πατήσια βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής. Εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ έχει απλωθεί και το προστατευτικό στρώμα.

Έξω από το σπίτι έχουν τοποθετηθεί κορδέλες, ενώ έχει μεταβεί εκεί και δικαστικός επιμελητής με κλειδαρά.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πλειστηριασμό.

«Η βαρβαρότητα των εξώσεων δεν έχει τελειωμό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το εξής περιστατικό που περιγράφει: «Σήμερα στα Πατήσια, πραγματοποιήθηκε βίαιη επιχείρηση έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας για αρχικό χρέος μόλις 800 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η οικογένεια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν την πόρτα του σπιτιού για να πετάξουν έξω την οικογένεια, εμπόδισαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν, ρίχνοντας στην συνέχεια χημικά ακόμη και στους βουλευτές που βρίσκονταν εκεί».

Στο σημείο βρέθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα». Πρόσθεσε ότι «από το πρωί έχουν έρθει αστυνομικές δυνάμεις, έχουν ήδη σπάσει την πόρτα της οικογένειας» και πως παρότι «ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο, λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων». «Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε.

Στο σημείο ήταν επίσης ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σημειώνεται ότι τηλεφωνική παρέμβαση για το θέμα έκανε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το γεγονός του αποκλεισμού του σημείου από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν, όπως αναφέρει ο 902 στο κλιμάκιο του ΚΚΕ και σε κόσμο που εκφράζει την αλληλεγγύη του να προσεγγίσει το σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ