Πάρνηθα: Βρέθηκε δεξαμενή πετρελαίου λίγες ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες που έσβησε η φωτιά στην Πάρνηθα και άγνωστοι πέταξαν μέσα στο δάσος ακόμη και δεξαμενή πετρελαίου. Μάλιστα η δεξαμενή, σύμφωνα με τον ALPHA, είχε και μια μικρή ποσότητα πετρελαίου.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ασφυξία, καύσωνες και πλημμύρες – Το χρονικό της καταστροφής

Στο σημείο είχε δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή, καθώς διάφοροι έχουν πετάξει πάρα πολλά αντικείμενα. Δίπλα υπάρχουν ξερά χόρτα.

«Κάποιος ανεγκέφαλος άφησε εκεί τη δεξαμενή. Πώς πήγε και την εναπόθεσε εκεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, Θέμης Οικονόμου. «Για τα δάση, δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος αλλά το δασαρχείο. Άρα δεν γνωρίζω να σας πω αν υπήρξε καθαρισμός σε εκείνα τα μέρη», συμπλήρωσε.

Πάρνηθα: Θρίλερ με το καμένο κρανίο στη Φυλή – Τι αναμένεται να δείξουν οι έρευνες

«Το δασαρχείο έχει ελάχιστο προσωπικό. Χρειάζεται αναδιοργάνωση όλου του σχεδιασμού, με του δασαρχείο, την πυροσβεστική και τους δήμους. Σήμερα είχαμε νέα σύσκεψη, ανακοινώσαμε και κάποια πράγματα. Υπάλληλοι του δήμου είναι έξω κάθε ημέρα και καταγράφουν τις ζημιές από την πυρκαγιά», υπογράμμισε στο τέλος.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ οι αρμόδιες υπηρεσίες μετέβησαν στο σημείο και το καθαρίζουν.

Από πλευράς του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας της περιοχής είπε στον ALPHA πως «μου φαίνεται ότι είναι προϊόν κλοπής η δεξαμενή. Θεωρώ ότι τη φέρανε εδώ, την αδειάσανε σε μπιτόνια και τα πήρανε».

Φωτιά στην Πάρνηθα: Κάηκαν 20 ποιμνιοστάσια, απανθρακώθηκαν δεκάδες ζώα

Όπως δηλώνει, εργαζόμενοι του δήμου περνούν και ελέγχουν το σημείο συχνά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ