Παραλύει η Κρήτη

Παραλύει η Κρήτη

 

Παραλύει η Κρήτη, λόγω της γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, δημοτικοί υπάλληλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, αλλά και αγρότες και εμποροβιοτέχνες ενώνουν τη φωνή τους, για να στείλουν ένα ηχηρό «όχι» στην κυβέρνηση για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές.

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής γιατρών και λοιπών εργαζομένων στην κινητοποίηση.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ η ΠΝΟ θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, κάνοντας λόγο για χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων και πολιτικών.

Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δικαστικές υπηρεσίες, λόγω της συμμετοχής της ομοσπονδίας δικαστικών υπαλλήλων στη γενική απεργία.

Κεντρικά αιτήματα, όπως επισημαίνουν, «είναι η δημιουργία θέσεων για όλους, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να μπει ένα τέλος στην άγρια φοροεισπρακτική πολιτική».

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν δυο συγκεντρώσεις, η μία από το Εργατικό Κέντρο και η άλλη από το ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα για

δύο ώρες, από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ