Παλαιό Φάληρο: Σοκάρει η μαρτυρία του γιου του επιχειρηματία που δέχθηκε επίθεση με καλάσνικοφ

Απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε κατά επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο τα ξημερώματα της Πέμπτης και ο θετός γιος του συγκλονίζει με τη μαρτυρία του.

Ο 36χρονος θετός γιος του 63χρονου ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας, Μιχάλη Τζουγκαράκη, ο οποίος έγινε στόχος επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

«Είχαμε σταματήσει στο φανάρι. Ξαφνικά προσέγγισε από πίσω δεξιά ένα άλλο αυτοκίνητο. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ πάτησα γκάζι για να ξεφύγουμε. Συνέχισαν να μας καταδιώκουν και να πυροβολούν εναντίον μας. Νομίζω ότι είδα κάποιον να πυροβολεί με καλάσνικοφ από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των δραστών. Ο πατέρας μου είχε χτυπηθεί. Είχε αίματα στο χέρι και την κοιλιά. Πονούσε και σφάδαζε. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο».

Η πρόθεση των δραστών ήταν να σκοτώσουν τον 63χρονο επιχειρηματία πυροβολώντας εναντίον του τουλάχιστον 9 φορές με καλάσνικοφ, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους επιβάτες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν αν πίσω από την αποτυχημένη δολοφονική επίθεση κρύβονται προσωπικά ή οικονομικά κίνητρα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη «σύναψη» συμβολαίου θανάτου σε βάρος του.

Ερευνούν επίσης πού βρίσκονταν πριν από την επίθεση οι τρεις άνδρες και αν νωρίτερα είχε συμβεί κάτι, έστω και «αυθόρμητο», που θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για τους δράστες να τον σκοτώσουν, ενδεχόμενο όμως που συγκεντρώνει μικρά ποσοστά. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τους δύο επιβάτες του οχήματος, όπως επίσης να εξετάσουν αν το θύμα είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν ή αν μπορεί να προσδιορίσει το περιβάλλον από το οποίο προέρχονται οι δράστες ή οι εντολείς της δολοφονίας του.

Ο 36χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο, ένα μικρό Nissan Micra, συνοδηγός ήταν ο 63χρονος πατέρας του, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Χανίων, και στο πίσω κάθισμα καθόταν ένας 69χρονος φίλος του πατέρα του. Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης σταμάτησαν στον κόκκινο σηματοδότη στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κρόνου στο Π. Φάληρο. Ξαφνικά πίσω δεξιά τους πλησίασε ένα αυτοκίνητο, με έναν από τους τουλάχιστον τρεις επιβάτες να πυροβολεί εναντίον τους προς τη θέση του συνοδηγού, όπου καθόταν ο 63χρονος ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας.

EΛΑΣ

Στο άκουσμα των πυροβολισμών και στις ιαχές πόνου του 63χρονου, ο 36χρονος γιος του πάτησε γκάζι, συνέχισε την πορεία του στην οδό Κρόνου, με τους δράστες να συνεχίζουν να τους καταδιώκουν και να πυροβολούν εναντίον τους εν κινήσει έως και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου βρέθηκαν και εκεί κάλυκες των 7,62 χιλιοστών του καλάσνικοφ, από τους συνολικά 9 που περισυνελέγησαν, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”.

Ο 63χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα, κάτι που κάνει τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του. Ο 63χρονος διατηρεί κατασκευαστική εταιρία στην Καλλιθέα και δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές τουλάχιστον σε ποινικές υποθέσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ