Ομολογία – σοκ από τον χειριστή του ταχύπλοου της τραγωδίας στην Αίγινα

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου “Ντουέντε”, το οποίο εμβόλισε το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος “Αντωνία”, που μετέφερε τουρίστες από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν παρατήρησε το τουριστικό σκάφος και όταν το είδε ήταν αργά, καθώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο 77χρονος, που είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014, ισχυρίζεται επιπλέον ότι δεν έτρεχε.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στη στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 – 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, γιατί δεν ήθελε να πάει στην εκδρομή. 

Κάτοικοι της Αίγινας, μιλώντας για τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια.

Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ από τη μεταφορά των τραυματιών στο λιμάνι του Πειραιά

Τι λένε ο γιος και ο αδελφός του καπετάνιου που έχασε τη ζωή του στην Αίγινα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε νοσοκομεία των Αθηνών μεταφέρθηκαν πέντε τραυματίες της τραγωδίας στην Αίγινα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ