Οι… κουβέρτες δεν σκέπασαν τα ίχνη τους

Οι… κουβέρτες δεν σκέπασαν τα ίχνη τους

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν διαπραχθεί χθες Τετάρτη και τον Ιανουάριο του 2014, σε χωριά της Καβάλας και της Ηλείας αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες το πρωί σε επαρχιακή οδό της Καβάλας τρεις άνδρες ηλικίας 28, 25 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται επίσης μία 24χρονη.  

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες χθες το πρωί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν στη Λεκάνη Καβάλας, όπου οι δύο από αυτούς, ηλικίας 28 και 25 ετών, με το πρόσχημα πώλησης κουβερτών, εισήλθαν στην οικία ενός 82χρονου και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το πορτοφόλι του, το ποσό των 850 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 1.100 ευρώ, από το οποίο τα 850 ευρώ αποδόθηκαν στον 82χρονο.  

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2014, σε χωριό της Ηλείας, ο 28χρονος μαζί με την 24χρονη σύζυγό του αφαίρεσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από 84χρονο το ποσό των 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δύο 25χρονοι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Exit mobile version