Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Μοσχάτο: Η απόπειρα της 47χρονης να στραγγαλίσει τον 50χρονο έχει καταγραφεί σε βίντεο – Τι προηγήθηκε του απαγχονισμού

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται η σκηνή, που η 47χρονη επιχείρησε να στραγγαλίσει τον 50χρονο, στο Μοσχάτο, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο σαλόνι του διαμερίσματος του 50χρονου υπήρχε κάμερα ασφαλείας, που έχει καταγράψει τον άγριο καβγά μεταξύ της κατηγορουμένης και του θύματος. Στο βίντεο, σύμφωνα με πηγές, διακρίνεται η 47χρονη να πετάει αντικείμενα στο κεφάλι του 50χρονου και να προσπαθεί να τον πνίξει.

Στη συνέχεια οι δυο τους φεύγουν από το κάδρο. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κάμερες στον χώρο όπου βρέθηκε απαγχονισμένος ο ασφαλιστής. Κατά συνέπεια, φαίνεται πως δεν έχει καταγραφεί σε βίντεο το τι συνέβη μετά τον καβγά και το πώς τελικά επήλθε ο θάνατος του 50χρονου.

Νωρίτερα το enikos.gr μετέδωσε ότι όπως προκύπτει από τη νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 50χρονου είναι ο απαγχονισμός. Αναμένονται, ωστόσο, και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να συμπληρωθεί το »παζλ».

Η κατηγορούμενη εξετάστηκε σήμερα από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρει DNA του θύματος στα νύχια της ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός της. Με αυτό τον τρόπο, θα εξακριβωθεί εάν είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ τους.

Ο 50χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και ασχολούνταν με ασφαλιστικά προγράμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε στο διαμέρισμα του 50χρονου, η 47χρονη αποπειράθηκε αρχικά να τον στραγγαλίσει με τη χρήση κορδονιού. Στη συνέχεια, το θύμα ανέβηκε σε καρέκλα που βρισκόταν κάτω από αυτοσχέδιο βρόγχο από ζώνη σε μονόζυγο, τα οποία είχε τοποθετήσει πριν από την άφιξη της κατηγορουμένης στο σπίτι του, με την 47χρονη να τον παροτρύνει να αυτοκτονήσει. Όταν έβαλε το κεφάλι του στο βρόγχο, η 47χρονη απομάκρυνε την καρέκλα με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται καθώς οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης έχουν αφήσει πολλά κενά και ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η 47χρονη έπεφτε σε αντιφάσεις. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και παρουσία τρίτου ατόμου μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Ενός ατόμου που να βοήθησε την δράστιδα να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για τη δολοφονία και την σκηνοθεσία της «αυτοκτονίας». Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες για τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα.

Μοσχάτο

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Πειραιά έχει στη διάθεσή της στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο 50χρονος φέρεται να είχε διαπράξει απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διέπραττε τις απάτες με δύο τρόπους. Είτε έπαιρνε χρήματα από τα θύματά του προκειμένου να τους νοικιάσει αυτοκίνητα με τη μέθοδο του leasing, αλλά κρατούσε τα χρήματα και δεν τους έδινε ποτέ τα οχήματα, είτε τους έλεγε ότι θα κατέθετε τα χρήματα σε προθεσμιακούς λογαριασμούς για κάποια χρόνια ή ότι θα τα επενδύσει και τελικά τα κρατούσε για τον εαυτό του.

Κάτι ανάλογο φέρεται να συνέβη και με την 47χρονη, η οποία ομολόγησε ότι τον βοήθησε να αυτοκτονήσει. Κατά δήλωσή της στους αστυνομικούς, ο 50χρονος της είχε αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Βίντεο – ντοκουμέντο με την 47χρονη λίγο πριν από το έγκλημα στο Μοσχάτο

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τις κινήσεις της γυναίκας που ομολόγησε την δολοφονία του 50χρονου άνδρα στο Μοσχάτο.

Στο εν λόγω βίντεο – ντοκουμέντο, η 47χρονη φαίνεται να περπατάει στη γειτονιά κοντά στο σπίτι του ασφαλιστή και να αναζητά τη διεύθυνσή του. Λίγες ώρες αργότερα, ο 50χρονος άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Άνδρου στο Μοσχάτο.

Εύβοια: Τρομακτικό τροχαίο – Αυτοκίνητο προσγειώθηκε σε προστατευτικές μπάρες

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Αμάρυνθο. «Άγιο» είχε ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evima.gr, ο 60χρόνος, για άγνωστους -μέχρι στιγμής -λόγους, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και καβάλησε τις προστατευτικές μπάρες, αφού πρώτα ξερίζωσε τρία δέντρα.

Ο 60χρονος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είχε μόνο εκδορές στο πρόσωπο από το άνοιγμα του αερόσακου.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία, ενώ η ομάδα διάσωσης Εύβοιας, S.A.R. 312 ρύθμιζε την κυκλοφορία.

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο στην Εύβοια

τροχαίο Εύβοια

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο – Άρπαξαν 2.500 ευρώ και έγιναν «καπνός»

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις δράστες εισέβαλαν σε ενεχυροδανειστήριο και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλων. Αφού άρπαξαν 2.500 ευρώ από τα ταμεία, στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αναφέρει το GRTimes.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι απαντούν από το περιβάλλον του δολοφόνου της Καρολάιν για τα περί επικοινωνίας του με τη Λυδία

Διαψεύδουν από το περιβάλλον του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τα περί επικοινωνίας του με την μικρή Λυδία. Από το περιβάλλον του δολοφόνου της Καρολάιν κάνουν λόγο για «μυθεύματα», σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχει μόνο το παιδί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα.

«Τα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας της μικρής Λυδίας με τον πατέρα της είναι μυθεύματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να δικαιολογήσουν την παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία καθοριζόταν η υποχρεωτική επικοινωνία με τους γονείς του πατέρα της στην Αλόννησο. Αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για το ψευδές του εν λόγω ισχυρισμού οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις το επίμαχο διάστημα αποδεικνύουν την αλήθεια. Προτεραιότητα έχει το παιδί και μόνο το παιδί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζουν, παράλληλα, ότι για την μετακόμιση της μικρής Λυδίας στο εξωτερικό δεν ενημερώθηκε καμία κοινωνική υπηρεσία.

Ο αντίλογος στην υπόθεση αυτή είναι ότι τόσο η γονική μέριμνα όσο και η οριστική επιμέλεια έχει δοθεί στους γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι θα κάνουν το καλύτερο για το κοριτσάκι.

Νωρίτερα σήμερα, η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει η υποψία πως οι γονείς του πιλότου, μια ημέρα που ήταν στο σπίτι τους, είχαν πάρει – χωρίς άδεια – το παιδί για μισή ώρα και όταν επέστρεψε η Λυδία είπε τη λέξη «μπαμπά».

Έτσι εικάζεται ότι έβαλαν τη μικρή να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της μέσα από τη φυλακή.

Ο δολοφόνος της Καρολάιν, πάντως, μετρά αντίστροφα καθώς σε έναν μήνα θα βρεθεί ξανά σε δίκη, αυτή τη φορά στο Εφετείο.

Σεισμός στην Αττική

Σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με επίκεντρο τη Ραφήνα Αττικής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 2,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5χλμ.

Γλυφάδα: Παρκάρισμα για γέλια – Έχει τζιπ και το παρκάρει όπου θέλει – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Συνεχίζονται χωρίς σταματημό τα ακατανόητα παρκαρίσματα, που προκαλούν αγανάκτηση. Αυτήν την φορά στην Γλυφάδα.

Oι καταγγελίες των αναγνωστών του enikos.gr για τα παρκαρίσματα ασυνείδητων οδηγών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ορισμένοι οδηγοί δεν θα έπρεπε να κάθονται πίσω από το τιμόνι ή τουλάχιστον θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις.

Όπως για παράδειγμα ο οδηγός της παρακάτω φωτογραφίας. Νομίζει ότι επειδή έχει στην κατοχή του τζιπάκι μπορεί και να το παρκάρει όπου θέλει, δίχως να δίνει λογαριασμό, λες και ο δρόμος ή και το πεζοδρόμιο του ανήκουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Γλυφάδα στην οδό Λαμπράκη, όπου ο οδηγός του τζιπ πάρκαρε πάνω στη διαχωριστική γραμμή.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ