Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Ένας τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου, στο 199ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, ο οποίος εγκλωβίστηκε εντός του οχήματος.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η συμβολή τεσσάρων πυροσβεστών, που έφτασαν στο σημείο, μαζί με δύο οχήματα.

Άνοιξε η γη και «κατάπιε» τμήμα της παλαιάς ΕΟ Κορίνθου-Πατρών στη Λυγιά Ξυλοκάστρου

Μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Σε πολλά σημεία του δήμου η θάλασσα έχει φτάσει στα σπίτια θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την περιουσία τους.

Μεγάλες καταστροφές έχει δημιουργήσει η διάβρωση και στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών κατά μήκους του παρλιακού δρόμου στη Λυγιά Ξυλοκάστρου περίπου 50 μέτρα από το δρόμο στο ρεύμα προς Πάτρα έχει καταστραφεί και έχει μεγάλη καθίζηση.

Σήμερα ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό επισκέφτηκαν την περιοχή που υπέστη σημαντικές βλάβες στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών στη Τ.Κ. Λυγιάς.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα βρεθεί ένα κονδύλι για να αποκατασταθεί ο δρόμος και να διορθωθεί το πρόβλημα στην Eθνική οδό για να περνάνε οι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί με ασφάλεια.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι κινδυνεύουν άμεσα οι οδηγοί και οι πολίτες στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και όπως είπε χαρακτηριστικά ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και πρέπει η πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

Πέραμα: Άνδρας καταδίωξε την σύζυγό του, ύστερα από καβγά

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής (15/3) στο Πέραμα, ύστερα από την καταγγελία μίας γυναίκας ότι την καταδίωξε ο σύζυγός της με την μηχανή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από καβγά που είχε το ζευγάρι μέσα στο σπίτι τους, η γυναίκα έφυγε με το αυτοκίνητό της. Ωστόσο, ο άνδρας την ακολούθησε με την μηχανή του για κάποια χιλιόμετρα. Τρομοκρατημένη, η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία.

Όταν κλιμάκιο της αστυνομίας έφτασε στο σημείο, ο άνδρας είχε ήδη αποχωρήσει. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα δεν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του συζύγου της, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ιωάννινα: Συμπλοκή μεταξύ 4 ανηλίκων – 2 τραυματίες

Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο των Ιωαννίνων μετά από συμπλοκή μεταξύ 4 ανήλικων αλλοδαπών Αιγυπτιακής καταγωγής που σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο πάρκο Λιθαρίτσια.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν και διακόμισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 2 από τους εμπλεκόμενους που έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ο ένας στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος στο πόδι. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να εντοπίσουν έναν από τους εμπλεκόμενους και να τον οδηγήσουν στο ΑΤ ενώ θέμα χρόνου θεωρείται ο εντοπισμός και η σύλληψη και του άλλου ατόμου.

Σημειώνεται ότι οι 4 ανήλικοι εμπλεκόμενοι διαμένουν σε κατάλυμα φιλοξενίας.

Θήβα: «Μου έλεγε βγάζω λεφτά με τις φωτογραφίες σου» – Τι λέει η 18χρονη που έπεσε θύμα revenge porn

Τον εφιάλτη που βιώνει περιγράφει μία 18χρονη, η οποία έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας στη Θήβα. «Έκλαιγα. Αν το ήξερε όλη η Θήβα, δεν ξέρω τι θα έκανα, θα εξαφανιζόμουν», λέει η νεαρή γυναίκα.

Όπως μετέδωσε χθες το enikos.gr, μία 18χρονη κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα ότι ο 22χρονος πρώην σύντροφός της δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της στην εφαρμογή Telegram. Η 18χρονη κατήγγειλε ότι του είχε στείλει τις φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται γυμνή, τον Φεβρουάριο του 2023. Όταν εκείνη του είπε να χωρίσουν, τότε ξεκίνησε το δράμα της.

«Έκλαιγα. Αν το ήξερε όλη η Θήβα, δεν ξέρω τι θα έκανα, θα εξαφανιζόμουν… Εδώ και μια βδομάδα δεν του απαντούσα στα μηνύματα και με έκανε μπλοκ, με έβριζε και μάλλον μέσα σε αυτήν την εβδομάδα διέρρευσε τις φωτογραφίες μου», δήλωσε σοκαρισμένη η 18χρονη στο STAR.

«Φαινόταν το όνομα μου, το προφίλ μου, δηλαδή στη φωτογραφία φαινόταν το όνομα μου και το instagram. Μου στέλνει ένας άκυρος στο instagram και μου κάνει θέλω να σε ενημερώσω ότι έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες σου», αναφέρει στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα.

Η 18χρονη προσπαθεί να μην σκέφτεται τους χιλιάδες χρήστες του Telegram, που είδαν προσωπικές της στιγμές. Στη συγκεκριμένη ομάδα στην εφαρμογή, έχουν γίνει μέλη περισσότερα από 4.700 άτομα. Αρρωστημένα μυαλά, δημοσιεύουν γυμνές φωτογραφίες γυναικών με τα στοιχεία τους. Χρησιμοποιούν ομάδες, που έχουν δημιουργηθεί στην εφαρμογή Telegram. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι, που πληρώνουν για να στείλουν ή να λάβουν τέτοιο υλικό.

«Μου έλεγε θα πάω λίγο Telegram και βγάζω λεφτά με τις φωτογραφίες σου… αλλά εγώ αυτά τα μηνύματα τα είδα προχθές, γιατί δεν του απαντούσα στα μηνύματα. Στην ομαδική λένε για παράδειγμα σου δίνω 30 ευρώ να σου στείλω τις φωτογραφίες που θες εσύ… Με λινκ μπαίνεις και φτιάχνονται με ρομπότ, δηλαδή αυτό το ρομπότ βλέπει αν είσαι κορίτσι, αν είσαι αγόρι και αν είσαι σε αυτήν την ομαδική και δεν στέλνεις τέτοια σε πετάνε έξω», προσθέτει η 18χρονη.

Ο 22χρονος θα κληθεί να δώσει προανακριτική απολογία, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία.

Δείτε το βίντεο:

Άρτα: Νεκρός στο σπίτι του εντοπίστηκε ο κοσμήτορας του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία της Άρτας έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιου Τσίνα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, καθηγητής και κοσμήτορας, εντοπίστηκε νεκρός την Παρασκευή (15/3), στο σπίτι του στην Άρτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 58χρονος καθηγητής δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες, δεν εμφανίστηκε στη σχολή και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός, πιθανόν από φυσικά αίτια. Σαφείς απαντήσεις, ωστόσο, για την αιτία θανάτου του 58χρονου αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Αναστάσιος Τσίνας ήταν πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και ήταν καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία Αγροτικών Ζώων και Κτηνιατρική Φαρμακολογία».

Από τον Φεβρουάριο 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 υπήρξε Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου με αρμοδιότητες Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού, Σπουδαστικής Μέριμνας & Κτηριακών Εγκαταστάσεων. Από 1ης Δεκεμβρίου 2017 έως 30ης Σεπτεμβρίου 2018 ήταν ο νέος πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου.

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 36χρονος που κατείχε εκατοντάδες αρχεία με «σκληρό» υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 36χρονος που συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα με την κατηγορία ότι κατείχε εκατοντάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται, κατά πληροφορίες, σε 590 αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB), πολλά από τα οποία απεικονίζουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος για να δικαιολογήσει την κατοχή των συγκεκριμένων αρχείων δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα του “έδειξαν” το δρόμο για τη φυλακή.

Ηγουμενίτσα: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση ναρκωτικών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν πριν από λίγο, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της μεταφοράς περισσότερων από 102 κιλών ναρκωτικών, στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε βάρος των δυο αστυνομικών διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, διαδικασία ανεξάρτητη από την ποινική αντιμετώπιση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/3) στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών, που υπερβαίνει τα 100 κιλά και μάλιστα με το περιπολικό όχημα. Συνελήφθη, επίσης, ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Το απόγευμα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ με επιβάτες κινείται με… ανοιχτή πόρτα – BINTEO

Αίσθηση προκαλεί βίντεο στο TikTok, το οποίο δείχνει ένα λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη να εκτελεί δρομολόγιο με επιβάτες, έχοντας ανοιχτή πόρτα.

Το βίντεο, το οποίο μετράει χιλιάδες προβολές στο TikTok ανέβασε επιβάτιδα του λεωφορείου. Σύμφωνα με την ίδια, το περιστατικό σημειώθηκε στο λεωφορείο της γραμμής 2Κ Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΚΤΕΛ Μακεδονία του ΟΑΣΘ.

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο να κινείται κανονικά στους δρόμους της πόλης, έχοντας μέσα επιβάτες, όμως μία εκ των πορτών ήταν ανοιχτή.

@agnivlachou ανεκτίμητος ΟΑΣΘ 🤣#viralvideo #thessalonikilife #staysafe #greece #oasththessalonikis ♬ πρωτότυπος ήχος – Trannos.west

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ