Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ένα όχημα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί τραυματισμένος ο οδηγός.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα με 7 πυροσβέστες, οι οποίοι με την χρήση διασωστικής σειράς απεγκλώβισαν έναν άνδρα 50 ετών περίπου και τον παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ.

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη σε δύο γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που συνταγογραφούσαν καθετήρες σε… νεκρούς

Δύο ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταδικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, επειδή ενέκριναν ιατρικές συνταγές για χορήγηση καθετήρων σε ασφαλισμένους, που είτε είχαν πεθάνει είτε δεν είχαν παθήσεις που να δικαιολογούν τη χρήση τους, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Οργανισμό.

Πρόκειται για μία γυναίκα (εν ενεργεία γιατρό) κι έναν άντρα (συνταξιούχο πλέον), που κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Το Δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή φυλάκισης- στην πρώτη 2 ετών και στον δεύτερο 10 μηνών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Οι ποινές αποφασίστηκε να ανασταλούν για 3 έτη.

Η κατηγορούμενη, η οποία καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, κρίθηκε ένοχη για χορήγηση καθετήρων σε 23 περιπτώσεις και στο όνομα 16 ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν αποβιώσει, ενώ ο συγκατηγορούμενός της για 6 περιπτώσεις και για λογαριασμό δύο ασφαλισμένων.

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν την περίοδο 2017-’18 σε Κέντρα Υγείας και το κόστος για κάθε καθετήρα κυμαινόταν από 400 έως 450 ευρώ. Τα συγκεκριμένα αναλώσιμα υλικά, κατά το κατηγορητήριο, ήταν από συγκεκριμένη εταιρεία ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών.

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις λέγοντας ότι έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους κι ότι δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τις ιατρικές συνταγές.

Εξαφάνιση 14χρονης από τον Πειραιά – Συναγερμός στις Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση της 14χρονης Αναστασίας το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, από τον Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

«Στις 23.01.2024 και ώρα 13:00, εξαφανίστηκε από τον Πειραιά, η Αναστασία Μπογοδήμου,14 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση σήμερα, 24.01.2024 και προέβη στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Αναστασία έχει μαύρα μαλλιά, έχει καστανοπράσινα μάτια, ύψος 1.50 και είναι αδύνατη. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη ζακέτα και τζιν παντελόνι.

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών, ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στα socialmedia, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ενηλίκων».

Ζωγράφου: Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού η οποία προσήχθη από Αστυνομικούς κατά την διάρκεια έξωσης της από το σπίτι που της ανήκε, ως πρώτη κατοικία της, επί χρόνια και πλέον έχει αλλάξει κυριότητα καθώς βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω χρεών.

Σε βάρος τής δημοσιογράφου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη, και βίας κατά υπαλλήλων και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο από όπου πήρε αναβολή για τις 5 Φεβρουαρίου.

Σε συμπαράσταση της κυρίας Κολοβού συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων αλληλέγγυοι ανάμεσα στους οποίους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΔΗΚΕΑ) και ο Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ). Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της καταδικάζοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο συνήγορος της δημοσιογράφου ανέφερε για την υπόθεση, πως η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, περνώντας στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της, που είχε διακοπεί το περασμένο καλοκαίρι.

Η κυρία Κολοβού σε δήλωση της είπε πως έχασε το σπίτι της για χρέος 45.000 ευρώ, με την τράπεζα να απορρίπτει τις προσπάθειες διακανονισμού του. Το ακίνητο σύμφωνα με την δημοσιογράφο, τελικώς αγοράστηκε έναντι 15.000 ευρώ. Ο νέος ιδιοκτήτης τής υπέβαλε μήνυση γιατί συνέχιζε να διαμένει στο σπίτι και έτσι νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με δικαστικό επιμελητή μετέβησαν στου Ζωγράφου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι. Η ίδια κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού με πριόνι.

Το βράδυ, μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν στου Ζωγράφου εργαζόμενοι, σωματεία και άλλοι κοινωνικοί φορείς ως ένδειξη συμπαράστασης στην Ιωάννα Κολοβού και του ανάπηρου γιού της. Στη συγκέντρωση μίλησε η Ιωάννα Κολοβού που ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το πρωί ζήσαμε μια απίστευτη βία. Μπήκαν μέσα η δικαστική επιμελήτρια, η εισαγγελέας, μια τεράστια ομάδα από αστυνομικούς που με συνέλαβαν. Επειδή “παραβίασες οικιακή ειρήνη». Στο σπίτι μου! Το σπίτι του πατέρα μου!» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν ζητάμε χάρες», θέλουμε «το βιός μας. Την πρώτη μας κατοικία (…) Ξανασηκώθηκα γιατί έχω εσάς μαζί μου, είμαστε όλοι μαζί. Ναι έπεσε θα ξανασηκωθώ όμως. Με πήγαν μέχρι τη ΓΑΔΑ, μου πήραν αποτυπώματα. Με φωτογράφισαν. Θα ξανασηκωθώ όμως και θα είμαι πάντα όρθια. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ