Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε έναν 36χρονο για λαθραία καπνικά προϊόντα

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 36χρονος να εισέρχεται σε Ι.Χ.Ε. όχημα και αφού ακινητοποιήθηκε σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στερούμενα στο σύνολο τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης τα κάτωθι:

  • 2.500 τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών και
  • 500 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ όλα τα κατασχεθέντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Τον βρήκαν κρεμασμένο από μια ξύλινη σκάλα

Νεκρός μέσα σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε ένας μετανάστης με καταγωγή από το Ιράν.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, o άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος από φίλους του το απόγευμα του Σαββάτου.

Έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, οι φίλοι του αγωνιούσαν για την τύχη από το πρωί καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Ειδοποίησαν την Αστυνομία και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις κι όταν μπήκαν στο διαμέρισμα είδαν τον φίλο τους κρεμασμένο με έναν αυτοσχέδιο βρόγχο σε μια ξύλινη σκάλα.

Ένας από τους φίλους του ανέφερε στην Αστυνομία πως ο αυτόχειρας είχε δηλώσει την πρόθεση του να δώσει τέλος στη ζωή του, ενώ μία άλλη μαρτυρία απέδωσε την αυτοκτονία σε ερωτική απογοήτευση.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές καλωδίων που «έκοβαν» την ηλεκτροδότηση στο Λαγκαδά

Εξιχνιάστηκαν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καλωδίων και ηλεκτρικής αντλίας στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως δράστης συνελήφθη 57χρονος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος την περασμένη εβδομάδα, μαζί με συνεργό του εισήλθαν σε δύο αντλιοστάσια περιοχών του δήμου Λαγκαδά και αφαίρεσαν καλώδια και ηλεκτρική αντλία, ενώ προκάλεσαν φθορές σε μετρητή ρεύματος, σε πάνελ και λαμαρίνες. Σημειώνεται ότι από τις κλοπές των παραπάνω καλωδίων προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης .

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περιμετρικά και εσωτερικά της περίφραξης της οικίας του 57χρονου, πληθώρα καμένων πλαστικών περιβλημάτων καλωδίων και 18,5 κιλά κομμένων χάλκινων καλωδίων, ενώ σταθμευμένο όχημα της συμβίας του, διαπιστώθηκε να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος ιδιοκτησίας του ίδιου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Kατασκοπευτικό θρίλερ στην Ανάβυσσο – Συνελήφθη Ουκρανός που «δούλευε» για την ρωσική FSB

Συνελήφθη Ουκρανός ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις αρχές της χώρας του και ζούσε σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πρόκειται για έναν 58χρονος Ουκρανό που συνελήφθη στην Ανάβυσσο με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής μιας εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού υπεξαίρεσε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εισέπραξε τα χρήματα ως προκαταβολή για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με αλεξίσφαιρα και κράνη δίχως ποτέ να εκπληρώσει την συμφωνία.

Ωστόσο, o τηλεοπτικός σταθμός αναφέρει ότι μια υπηρεσία πληροφοριών από τα Βαλκάνια ήρθε σε επαφή με την ΕΥΠ και την ενημέρωσε ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της FSB. Ο άνδρας έκανε και μία φορά το μήνα ταξίδι στην Ρωσία είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας.

Ο 58χρονος το 2020, απέκτησε μια επενδυτική βίζα μετά την αγορά της βίλας στην Ανάβυσσο ενώ ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και μάλιστα μέσα από πλαστά δικαιολογητικά είχε αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Aξίζει να σημειωθεί πως τον άνδρα συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην βίλα στις 13/11.

Στο γκαράζ του σπιτιού του υπήρχαν πολυτελή αυτοκίνητα, ήταν περικυκλωμένο από κάμερες ασφαλείας και αγκαθωτό συρματόπλεγμα προκειμένου να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοσή του στην Ουκρανία.

Τραγωδία στη Μύκονο: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με αγελάδα – Νεκρός ένας 39χρονος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μυκόνου, από την είδηση του θανάτου ενός 39χρονου σε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως μεταδίδει το Cyclades24.gr, το τροχαίο σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν οδηγός μοτοσυκλέτας στον επαρχιακό δρόμο Χώρας – Ανω Μεράς συγκρούστηκε με αγελάδα.

Από τη σύγκρουση η μοτοσικλέτα ξέφυγε από την πορεία της, με αποτέλεσμα ο 39χρονος να πέσει στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αγελάδα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στον οδηγό, με αποτέλεσμα ο αναβάτης να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και να βρεθεί στο έδαφος.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον οδηγό στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σχηματίστηκε δικογραφία και διεξάγεται έρευνα τόσο για τις συνθήκες του δυστυχήματος, όσο και για τον ιδιοκτήτη του ζώου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ