Πτώση δέντρου στην Θεσσαλονίκη: «Τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα – Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, έπειτα από πτώση μεγάλου πλατάνου πάνω σε στέγαστρο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, το μεγάλο δέντρο έσπασε σχεδόν κοντά στο ριζικό του σύστημα πέφτοντας πάνω σε στέγαστρο κάτω από το οποίο υπήρχαν δυο σταθμευμένα οχήματα, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επί τόπου επιχείρησαν 9 άτομα με 3 οχήματα της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος ενώ να σημειωθεί πως δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

Θεσσαλονίκη πτώση δέντρου

«Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες»

«Δυστυχώς, το κακό έγινε, ευτυχώς όμως είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Σταθήκαμε τυχεροί αφού δε θρηνήσαμε θύματα. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι οι ειδικοί μας διαβεβαίωναν ότι τα πλατάνια δεν κλαδεύονται και ότι για τον συγκεκριμένο πλάτανο, δεν υπάρχει κανένας φόβος. Όμως διαψεύστηκαν, ο πλάτανος έπεσε καταστρέφοντας, περιουσίες» σημείωσε η πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Καλαιτζίδου.

«Θέλω να ευχαριστήσω την πυροσβεστική που ανταποκρίθηκε άμεσα, την τροχαία και το ηλεκτρολογικό τμήμα (ομάδα επιφυλακής) του Δήμου. Οι υπόλοιποι ήταν εκτός» πρόσθεσε.

Θεσσαλονίκη πτώση δέντρου Θεσσαλονίκη πτώση δέντρου Θεσσαλονίκη πτώση δέντρου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ