Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εύβοια: Σε ύφεση η φωτιά στην Κάρυστο – Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμυγδαλιά στην Κάρυστο Εύβοιας.

Η φωτιά μέχρι και αργά τη νύχτα του Σαββάτου έκαιγε σε διάσπαρτες εστίες και μάλιστα υπήρχε και μεγάλη αναζωπύρωση στα χωριά Σχιζάλη και Σπαρτιά λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ωστόσο η συμβολή της πυροσβεστικής φαίνεται πως κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά. Φυσικά στο σημείο παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις όντας σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο 56 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Τα εναέρια μέσα, πριν πέσει το σκοτάδι, προσπάθησαν να προσεγγίσουν αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις.

Βούλα: Συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, την Τετάρτη (1/11) το βράδυ στη Βούλα, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δύο άνδρες -κατά περίπτωση- για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν σταθμευμένο ταξί με δύο επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, εντός του οχήματος και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν νάιλον συσκευασίες περιέχουσες 2,35 γραμμ. κοκαΐνης και 26 γραμμ. κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά, ενώ το ταξί κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περί τα 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 0,3 γραμμ. ουσίας άγνωστης σύστασης,
  • 3 συσκευές εισπνοής καπνού,
  • 3 βεγγαλικά,
  • τρίφτης κάνναβης,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • 5 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χαλκίδα: Τροχαίο με τραυματισμό στη Νέα Λάμψακο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου στα σφαγεία στην Νέα Λάμψακο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr, ήταν λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες υπήρξε μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων των οποίων οι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες καθώς και περιπολικό της τροχαίας Χαλκίδας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των υπολοίπων οχημάτων, η οποία για αρκετή ώρα γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Πάτρα: Συνελήφθη 50χρονος με περισσότερα από 70 κιλά κάνναβης στο αυτοκίνητο

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών μετέφερε ένας 50χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, στην Εγνατία Οδό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο, στην Εγνατία Οδό.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο βρήκαν 70 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβης, που ήταν διαμοιρασμένα σε 64 αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Η συνολική αξία των ναρκωτικών που βρέθηκαν κυμαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, από 140.800 ευρώ έως και 211.200 ευρώ.

Ο 50χρονος πρόκειται οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Θεσσαλονίκη: Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» για την κατάρρευση της οροφής

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου (4/11) στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, όταν κατέρρευσε ψευδοροφή, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικευόμενου γιατρού.

Η ψευδοροφή κατέρρευσε στον προθάλαμο των κοιτώνων, στον οποίο βρισκόταν ο νεαρός γιατρός, ο οποίος υπέστη ελαφρύ τραύμα, στο πόδι.

Ο γιατρός μεταφέρθηκε αμέσως για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου εφημέρευε ορθοπεδική κλινική και αφού υποβλήθηκε στον απαραίτητο έλεγχο, αναχώρησε για το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο νεοκλασικό νοσοκομειακό κτίριο είχαν γίνει εργασίες επισκευής, πριν από ένα μήνα, στους κοιτώνες των γιατρών από ανάδοχη κατασκευαστική εταιρεία. Οι εργασίες άρχισαν στις 25 Σεπτεμβρίου και το έργο ολοκληρώθηκε έξι ημέρες αργότερα.

Πληροφορίες που επικαλείται η δημόσια ραδιοτηλεόραση αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κατηγορεί για κακοτεχνία την κατασκευάστρια εταιρεία και θα κινηθεί εναντίον της.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα thesstoday.gr:

Κηφισιά: Γονείς σε ρόλο «αστυνομικού της γειτονιάς» για να προστατεύσουν τα παιδιά τους

Η τρομακτική έξαρση του φαινομένου της παραβατικότητας ανηλίκων ανησυχεί τους γονείς σε πολλές περιοχές της Αττικής. Τα απανωτά περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στην Κηφισιά τους τελευταίους μήνες, έκαναν τους γονείς να βγουν στους δρόμους και να κάνουν οι ίδιοι περιπολίες.

Μιλώντας στην κάμερα του mega, κάτοικος της Κηφισιάς δήλωσε: «Έχω δει μπροστά μου να χτυπάει ο ένας τον άλλον αν του παίρνει το κινητό. Και του γιου μου κάποτε τον στρίμωξαν στον σταθμό και του πήραν το κινητό και λεφτά».

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο όταν η Κηφισιά γεμίζει νεαρά παιδιά, 15 γονείς της ομάδας «Kifisia Watch» εποπτεύουν τους δρόμους. Ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας «Kifisia Watch» ανέφερε: «Είχαμε περιστατικό με μαχαίρι την άνοιξη και δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία γιατί βλέπαμε ότι ήταν ένα φαινόμενο που έπαιρνε έκταση».

Τα στατιστικά της αστυνομίας είναι αποκαλυπτικά: Μόνο τον περασμένο μηνά έγιναν πάνω από 1.300 συλλήψεις ανηλίκων στην Αττική για διάφορες παραβατικές πράξεις.

«Έχουμε αποτρέψει 4 περιστατικά ξυλοδαρμού. Το πιο σοκαριστικό 8 ανήλικοι εναντίον 1 ανηλίκου. Καλέσαμε την αστυνομία και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Οι γονείς ανησυχούν καθώς βλέπουν ομάδες νεαρών που έρχονται με τον Ηλεκτρικό στην Κηφισιά από άλλες γειτονιές και προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές.

«Πολλοί έρχονται επί τούτου για να κλέψουν. Δείτε και το περιστατικό στον ΗΣΑΠ μέρα μεσημέρι κλέψανε το κινητό με pepper spray και με λοστό», επισημαίνει ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πιο εντατική αστυνόμευση.

Πάτρα: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι 5ου ορόφου και σκοτώθηκε

Φρικτό τέλος είχε μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, η οποία έπεσε από το μπαλκόνι 5ου ορόφου πολυκατοικίας, κοντά στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα.

Το περιστατικό συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (4/11).

Σύμφωνα με το pelop.gr, αμέσως σήμανε συναγερμός από τους περιοίκους, οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, που έσπευσαν στο σημείο. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς, κατέληξε κατά την διάρκεια της μεταφοράς της.

Για το περιστατικό διενεργούν ήδη έρευνα στελέχη του Β΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ