Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι μετά το τέλος των συγκεντρώσεων και αντισυγκεντρώσεων, που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και 21 Ιταλοί ακροδεξιοί, που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, σε περιοχές της Αθήνας, με αφορμή εκδηλώσεις μνήμης των δύο ατόμων που είχαν θανάσιμα τραυματιστεί στο Νέο Ηράκλειο προ 10 ετών, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Παρά την απόφαση απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (σχετ. από 25-10-2023 ανακοίνωση), απογευματινές ώρες χθες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις 500 ατόμων στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, 300 ατόμων στα Πευκάκια και 800 ατόμων στο Νέο Ηράκλειο.
  • Από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω πληροφοριών για διεξαγωγή εκτεταμένων επεισοδίων, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα πρόληψης, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών.
  • Ενδεικτική είναι η σύλληψη 21 οργανωμένων ατόμων προερχόμενων από την Ιταλία, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι αφήχθησαν με σκοπό τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις.
  • Στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης, δεν έλαβε χώρα κάποιο περιστατικό, ενώ συνολικά έλαβαν χώρα δύο μεμονωμένα περιστατικά σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι.
  • Στην πλατεία Βικτωρίας, άτομα που αποκόπηκαν από τις συγκεντρώσεις επιτέθηκαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των αστυνομικών και τη φθορά των δύο υπηρεσιακών μηχανών.
  • Στο Μοναστηράκι, έλαβε χώρα συμπλοκή ατόμων μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ, ωστόσο με την έγκαιρη αντίδραση αστυνομικών το γεγονός περιορίστηκε.
  • Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
  • Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι, σχετικά με υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αφορά ενέργειες αστυνομικών στην πλατεία Βικτωρίας, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Χανιά: Τράκαραν δυο αυτοκίνητα, έφυγαν και κατέληξαν να κάνουν «βουτιά» από ύψος – ΦΩΤΟ

Επεισοδιακή ήταν η βραδιά πίσω από το τιμόνι για δύο άνδρες (τον οδηγό και τον συνοδηγό ενός αυτοκινήτου).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Flashnews.gr, την αρχή την έκαναν όταν στο κέντρο της πόλης των Χανίων τράκαραν δυο αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές. Ο οδηγός αμέσως μετά το τροχαίο δε σταμάτησε, αλλά έφυγε και εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να αναζητήσουν τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Το τέλος της αναζήτησης και ο εντοπισμός τους δεν άργησε καθόλου να έρθει αφού το… δίδυμο έχοντας φτάσει μέσα σε λίγη ώρα στη Σούδα, λίγο μετά το Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί και να κάνει «βουτιά» από ύψωμα που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το αυτοκίνητο πέρασε την περίφραξη που υπήρχε και παρά την πτώση από ύψος δεν υπήρξε μοιραίος τραυματισμός.

Εύβοια: Ηλικιωμένη έπεσε σε χαράδρα 15 μέτρων

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εύβοια, καθώς μια ηλικιωμένη έπεσε σε μια χαράδρα βάθους 15 μέτρων.

Η γυναίκα είχε βγει να μαζέψει ελιές στην περιοχή της Κύμης και δεν επέστρεψε στο σπίτι της, γεγονός που ανησύχησε την οικογένειά της οδηγώντας την να ενημερώσει τις αρχές.

Οι άνθρωποι του Αστυνομικού Τμήματος της Κύμης ανταποκρίθηκαν αμέσως και βρήκαν τη γυναίκα στην περιοχή του κρεμαστού, ακούγοντάς τη να κραυγάζει μέσα από τη χαράδρα.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Κύμης, Παναγιώτης Πολύχρονος, συντόνισε τις επιχειρήσεις αναζήτησης.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στο σημείο με δύο πυροσβέστες και τον επιπυραγώγο Δημήτρη Δεμερούτη.

Με προσοχή και επιδεξιότητα, απεγκλώβισαν τη γυναίκα από τη χαράδρα, παρουσιάζοντας πολλαπλά τραύματα.

Έπειτα, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης, όπου υποβλήθηκε σε ιατρική περίθαλψη.

Μοναστηράκι: Σοβαρά επεισόδια στο σταθμό του μετρό – Πετούσαν πέτρες και βενζίνη – «Καψ’ τε τους» – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι» καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ακροδεξιοί επιτέθηκαν πρώτα σε μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με άτομα που συμμετείχαν στην προηγηθείσα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες και πέτρες προκαλώντας τραυματισμούς. Μάλιστα έριχναν και βενζίνη. Φωνάζοντας «καψ’τε τους.»

Πικρο-μακάρονα για τους καταναλωτές: Aγγίζουν ακόμη και τα 29 ευρώ το κιλό – BINTEO

Τα ζαχαροπλαστεία ξεκίνησαν ήδη να ετοιμάζουν τα πρώτα μελομακάρονα παρόλο που ο καιρός ακόμη δεν θυμίζει Νοέμβριο, με την τιμή του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου εδέσματος φέτος να παίρνει τον ανήφορο.

Σύμφωνα με το Mega, ενόψει Χριστουγέννων η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες όσον αφορά στα μελομακάρονα αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ζαχαροπλαστείο της Αθήνας χρεώνει το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο γλυκό στα 29 ευρώ το κιλό.

Ακόμη, σημειώνεται πως οι ανατιμήσεις στα βασικά συστατικά του μελομακάρονου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής του τιμής.

Στα ύψη οι πρώτες ύλες για το χριστουγεννιάτικο έδεσμα

«Tο πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες. Φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο, που έχει βασικά συστατικά το μέλι, το καρύδι, το σιμιγδάλι, το κονιάκ, αυτά όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος», δήλωσε ιδιοκτήτης αρτοποιείου-ζαχαροπλαστείου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζε 24 ευρώ, φέτος ενδέχεται να φτάσει από τις πρώτες κιόλας φουρνιές τα 26 ευρώ.

Αργολίδα: 68χρονος κυνηγός έπεσε από βράχια και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος κυνηγός το πρωί της Τετάρτης (01/11), ο οποίος έπεσε από βράχια και χτύπησε στο κεφάλι, σε ορεινή περιοχή του δήμου Επιδαύρου στο Λυγουριό Αργολίδας.

Σύμφωνα με το www.argolikeseidhseis.gr, πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος είχε πάει για κυνήγι στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Λυγουριού και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμή συνθήκες, έπεσε από βράχια και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ Αργολίδας, όπου μετέφερε αρχικά για τις πρώτες βοήθειες τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της περιοχής.

ΕΛΑΣ: 39 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας – Φθορές σε σταθμούς του Μετρό

Επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Βικτωρίας και στο σταθμό Μοναστηράκι, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να προχωρά σε προσαγωγές.

Συνολικά 39 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι προσαγωγές αφορούν άτομα που συμμετείχαν σε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, που σημειώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι, ενώ προσήχθησαν και άτομα σε ελέγχους που έγιναν στην Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Πευκάκια και στα βραχάκια στην Ακρόπολη.

Στον σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές 3 καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό.

Λάρισα: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στα κιγκλιδώματα – Δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης (1/11) στην Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για άγνωστο λόγο αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του την ώρα που κινείτο επί της οδού Καρδίτσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, το συμβάν σημειώθηκε στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, με το όχημα μάλιστα να περνά στο αντίθετο ρεύμα και καταλήγει στα κιγκλιδώματα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από την ΕΛ.ΑΣ. για 3χρονο αγοράκι – Από τα Μάλγαρα στο «Ιπποκράτειο» σε 19 λεπτά

Γέφυρα ζωής στήθηκε το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη για ένα 3χρονο αγοράκι από τη Λάρισα, το οποίο χρειάστηκε να εισαχθεί για άμεση νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Περιπολικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Τροχαίας και μοτοσυκλετιστές των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συντονισμένα για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας του ασθενοφόρου που μετέφερε το παιδί, από τα διόδια Μαλγάρων στις 18.57’ για να το συνοδεύσουν ως το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στο οποίο έφτασαν στις 19.16’.

Το 3χρονο αγοράκι είχε χειρουργηθεί στο κεφάλι σε νοσοκομείο των Αθηνών. Υπήρξαν όμως επιπλοκές και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Λάρισας. Η εισαγωγή του σε μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά κρίθηκε από τους γιατρούς απαραίτητη και η μεταφορά του ήταν επείγουσα από το νοσοκομείο της Λάρισας στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ