Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σοβαρό τροχαίο στη Νότια Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα – Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου στην Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, λίγο μετά τις 17:00, ένα όχημα εξετράπη από την πορεία του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και κατέληξε σε χαράδρα στο χωριό Καλλιάνος της Καρύστου.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον οδηγό του οχήματος στο Νοσοκομείο Καρύστου, όπου εισήχθη σοβαρά τραυματισμένος.

Το ΑΤ Καρύστου ερευνά τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα.

Θεσσαλονίκη: Λειτουργούσαν παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πρωινές ώρες της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών, το οποίο λειτουργούσε και ως αποθηκευτικός χώρος ποσοτήτων μη νόμιμων καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 άτομα, ένοικος της οικίας και άτομο που επέβλεπε τη λειτουργία παραγωγής, για –κατά περίπτωση– παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα προϊόντα, καθώς και για τα όπλα.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία ενός 70λιτρου μεταλλικού άμβυκα παραγωγής προϊόντων απόσταξης, ο οποίος περιείχε 49 λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.451 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης
  • 337 πακέτα τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης
  • 184 λίτρα αλκοολούχου υγρού
  • πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων και μαχαίρι
  • 4.240 ευρώ
  • 2 κινητά τηλέφωνα

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα αλκοολούχα υγρά ανέρχονται σε 17.155,31 ευρώ, ενώ για τα καπνικά προϊόντα στο ποσό των 3.351,21 ευρώ για τους οποίους θα ενημερωθεί η αρμόδια τελωνειακή Αρχή.

Το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όταν 3.500 Καλύμνιοι βρήκαν καταφύγιο στην Λωρίδα της Γάζας στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής

Περισσότεροι από 3.500 Καλύμνιοι βρήκαν καταφύγιο στην Λωρίδα της Γάζας, στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γιάννης Πατέλης. Ο κ. Πατέλης εξήγησε ότι όταν το νησί πέρασε από την ιταλική κατοχή στην γερμανική κατοχή, περίπου το φθινόπωρο του 1943 τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Έπεσε μεγάλη πείνα, που δυσκόλεψε και τους Γερμανούς. Γι’  αυτό κι εκείνοι έκαναν πως δεν έβλεπαν το πέρασμα των Καλύμνιων στην Τουρκία, η οποία βοηθούσε τότε τους Έλληνες να φεύγουν από τα νησιά.

Η Λωρίδα της Γάζας τότε τελούσε υπό την λεγόμενη Βρετανική Εντολή. Οι Καλύμνιοι περνούσαν με πλοιάρια από το ακρωτήριο της Καλής, στην Ψέρημο και από εκεί στην Τουρκία. Με τα τραίνα στην συνέχεια έφευγαν για την Μέση Ανατολή. Στην Γάζα υπήρχαν οργανωμένα κλειστά στρατόπεδα προσφύγων από τους Βρετανούς.

Όσοι μπορούσαν έφυγαν για την Αίγυπτο, όπου κατατάσσονταν στον ελληνικό στρατό της Μέσης Ανατολής. Οι άλλοι έμεναν στα λεγόμενα Campus στην Γάζα. Ήταν κλειστές δομές, με Άγγλο διοικητή. Για να μπεις και να βγεις στα στρατόπεδα χρειαζόσουν ειδική άδεια. Ήταν τρία τα στρατόπεδα στα οποία φιλοξενούνταν κυρίως οι Καλύμνιοι. Η ζωή εκεί ήταν οργανωμένη. Υπήρχαν δάσκαλοι και γιατροί. Το ιατρείο είχε κυρίως Καλύμνιους γιατρούς, λέει ο κ. Πατέλης στην ΕΡΤ. Οι περισσότεροι δάσκαλοι ήταν από την Σάμο.

Οι Έλληνες έμειναν σε αυτά τα στρατόπεδα περίπου δύο χρόνια, μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος. Στην αρχή του καλοκαιριού του 1945 άρχισαν να επιστρέφουν στα νησιά. Ο μεγάλος όγκος των Ελλήνων έκανε το ταξίδι της επιστροφής με πλοίο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο μοίρασε τον κόσμο στα νησιά, είπε ο κ. Πατέλης.

ΕΟΦ: Αποσύρονται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής λόγω πιθανής επιμόλυνσης

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων 153 και 213 του φαρμακευτικού προϊόντος DEXAMYTREX EYE OINT, οφθαλμική αλοιφή (0,3%+0,03%) λόγω πιθανής επιμόλυνσης της δραστικής ουσίας θειϊκή γενταμικίνη κατά την επεξεργασία της, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την προληπτική ανάκληση των εν λόγω παρτίδων από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η εταιρεία BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Νέα Μάκρη: Μετέτρεψαν σπίτι σε «εργοστάσιο» κάνναβης – Τέσσερις συλλήψεις

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα πέρασε τη, Δευτέρα (23/10), η ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα. Πρόκειται για 2 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 39, 35 και 24 ετών.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών σε οικία στη Νέα Μάκρη, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου ενώ ανευρέθησαν ποσότητες κάνναβης και οπλισμός.

Σημειώνεται ότι το εργαστήριο διέθετε κατάλληλο εξοπλισμό πρόσφορο για τη διατήρηση των ιδανικών συνθηκών για την παραγωγή δενδρυλλίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξάρτητα από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.


Μετά από έρευνα σε άλλη οικία που σχετίζεται με τη δράση των κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 1 κιλό και 532 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας
  • πλήθος σπόρων καλλιέργειας κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου μαζί με εγχειρίδιο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
  • 1 γραμμ. κοκαΐνης
  • 4 πιστόλια
  • 6 γεμιστήρες
  • 86 φυσίγγια
  • τα χρηματικά ποσά των 14.445 ευρώ και 700 λεκ Αλβανίας
  • 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 11 κινητά τηλέφωνα
  • αναδιπλούμενος σουγιάς
  • 2 αυτοκίνητα
  • δίκυκλη μοτοσικλέτα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λέσβος: Νέο περιστατικό κακοποίησης αλόγου – Το εγκατέλειψαν εξαθλιωμένο

Ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης αλόγου έρχεται στο φως της δημοσιότητας στη Λέσβο.

Στην εξοχική τοποθεσία Άγιοι Ανάργυροι του χωριού Ασώματος, περαστικοί εντόπισαν το ζώο σε άθλια κατάσταση, το περιέθαλψαν όπως μπορούσαν, το φωτογράφισαν και ενημέρωσαν τον φιλοζωικό σύλλογο του νησιού «Κιβωτός Μυτιλήνης» και τις αρχές.

Η «Κιβωτός Μυτιλήνης» ανήρτησε σχετικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ξανά τα ίδια! Το άλογο βρέθηκε στην κατάσταση που βλέπετε στους Αγίους Αναργύρους περιοχή Ασωμάτου Λέσβου, από περαστικούς. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του πρσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει). Ψάχνουμε ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές! Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την Κιβωτό Μυτιλήνης.

Ενημέρωση: Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (τηλ. 2251042236). Οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε (ο διευθυντής δυστυχώς είναι σε άδεια) μας είπαν πως τα ιπποειδή είναι αρμοδιότητα των δήμων. Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει, μας είπαν πως αυτοί είναι αρμόδιοι για τα δεσποζόμενα ιπποειδή. Όταν τους είπαμε ότι ούτε αυτό ισχύει (ο νόμος μιλάει για ιπποειδή ανεπιτήρητα, είτε δεσποζόμενα είτε αδέσποτα), μας είπαν ότι δεν μπορούν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο, ούτε χώρος φιλοξενίας.

Ο σχετικός νόμος είναι η Υπουργική Απόφαση 726/107637/2022 – ΦΕΚ 2028/B/21-4-2022, ‘Αρθρο 15. Επί ενάμιση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί! Εδώ και δύο μήνες η Κιβωτός Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης! Πόσα άλογα πρέπει να πεθάνουν για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να εφαρμοστούν οι νόμοι σε αυτό το νησί!;!;!»

Χολαργός: Στιγμές τρόμου για φαρμακοποιό – Ληστής την απείλησε με όπλο – ΒΙΝΤΕΟ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (18/10) μία φαρμακοποιός στον Χολαργό όταν άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπούκαρε στο φαρμακείο και έβγαλε όπλο προκειμένου να τη ληστέψει.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του MEGA, ο θρασύτατος ληστής μπήκε στο φαρμακείο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας ιατρική μάσκα και κουκούλα αλλά και άσπρα γάντια στα χέρια. Στη συνέχεια, βγάζει ένα πιστόλι και απειλεί τη φαρμακοποιό ζητώντας της να του δώσει τα χρήματα από το ταμείο.

Ο δράστης άρπαξε τα χρήματα και φεύγει ατάραχος ενώ κάνει και μια κίνηση για να κρύψει το πιστόλι στην πλάτη του στη ζώνη του παντελονιού του.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο φαρμακείο γίνεται στόχος ληστή μέσα σε επτά μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ