Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φλώρινα: Πώς έγινε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς – Το τροχαίο που προηγήθηκε, ο διαπληκτισμός και οι μπουνιές

Νέες λεπτομέρειες για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Φλώρινας, στο οποίο σκοτώθηκαν ένας 23χρονος και ένας 79χρονου.

Όπως έγινε γνωστό , γύρω στις 7 το πρωί της Κυριακής αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε στο άγαλμα του Ρώσου στρατιώτη στη συμβολή των οδών Γρεβενών και Βογατσικού. Από την πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ο 23χρονος οδηγός και ο 79χρονος συνοδηγός οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, πριν το τραγικό δυστύχημα και σε απόσταση περίπου 200 μέτρων είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημίες. Σε αυτό εμπλεκόταν το ίδιο όχημα αλλά και ο 23χρονος που σκοτώθηκε. Ο 23χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προσέκρουσε σε όχημα το οποίο στην συνέχεια έπεσε πάνω σε άλλο όχημα (αυτό του δυστυχήματος). Την ώρα του ατυχήματος στο τελευταίο όχημα επιβιβαζόταν ο 79χρονος.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημίες στα τρία αυτοκίνητα, ωστόσο ακολούθησαν διαπληκτισμοί και χειροδικίες. Ο 23χρονος πάνω στην ταραχή του επιβιβάστηκε στο όχημα που ήταν μέσα ο ηλικιωμένος, χωρίς όμως να αντιληφθεί την παρουσία του. Ανέπτυξε ταχύτητα και έπειτα από 200 μέτρα, παραβιάζοντας την ροή του κυκλικού κόμβου που υπήρχε στο σημείo, προσέκρουσε στο άγαλμα του Ρώσου στρατιώτη.

«Μετά την πρόσκρουση το αμάξι άρπαξε φωτιά. Πήρα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τις φλόγες μαζί με τους περαστικούς. Στα χέρια μας ξεψύχησε ο 23χρονος. Ο ηλικιωμένος πέθανε ακαριαία» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Εφιάλτης για 35χρονη στην Ρόδο: Αποκαλύψεις για «μπουντρούμι της φρίκης» – Η εγκυμοσύνη από «πελάτη» και οι ξυλοδαρμοί

Ερωτικές συνευρέσεις παρά τη θέλησή της, κακοποίηση και μία διακοπή εγκυμοσύνης έπειτα από απειλές είναι μόνο μερικά από τα ανατριχιαστικά στοιχεία που συνθέτουν τον εφιάλτη που ζούσε για έξι ολόκληρα χρόνια μία 35χρονη από τη Βουλγαρία στα χέρια ενός 50χρονου ομοεθνή της στο νησί των Ιπποτών με τον δράστη να την κρατά αιχμάλωτη στο σπίτι του και να την εκδίδει συστηματικά.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης έγινε έπειτα από μία πληροφορία που έλαβαν οι διωκτικές αρχές της Ρόδου για έναν κάτοικο του νησιού, υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος κρατούσε και εξέδιδε με χρηματικό αντίτιμο παρά τη θέληση της νεαρή κοπέλα, επίσης υπήκοο Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πληροφορία, η κοπέλα βρισκόταν κλειδωμένη στο σπίτι και αυτός κανόνιζε ραντεβού με άνδρες που γνωρίζει προκειμένου να συνευρεθούν σεξουαλικά. Ο ίδιος τη μετέφερε στα ραντεβού και εισέπραττε το αντίτιμο.

Μάλιστα ο 50χρονος, θέλοντας να αποφύγει να γίνει αντιληπτός από τις διωκτικές αρχές φέρεται να «πουλούσε» το θύμα του μόνο σε έναν στενό κύκλο ατόμων που γνώριζε, αποφεύγοντας τους αγνώστους πελάτες.

Έπειτα από συντονισμένη έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι που διέμενε ο 50χρονος, οι Αρχές κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να απελευθερώσουν την 35χρονη.

Το δόλωμα του 50χρονου για να την φέρει στην Ελλάδα και να την φυλακίσει

Σύμφωνα με τις Αρχές, κατά την εξέτασή της παρουσία ψυχολόγου, η κοπέλα περιέγραψε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον δράστη μέσω ίντερνετ πριν έξι χρόνια και υποσχόμενος της απατηλά μια καλύτερη ζωή και εύρεση εργασίας, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα πληρώνοντας της τα εισιτήρια. Από τη στιγμή που ήρθε την κλείδωνε στο σπίτι, αφαιρώντας της παράλληλα το ταξιδιωτικό της έγγραφο και μετά από είκοσι την ανάγκαζε να έρχεται σε ερωτική επαφή με αγνώστους σε αυτή άνδρες με το αντίτιμο των 25 ευρώ τη φορά, τα οποία και καρπωνόταν αποκλειστικά αυτός. Αυτό γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και περίπου δέκα φορές τη βδομάδα σε δωμάτιο στο πάνω όροφο της οικίας καθώς και σε διάφορες περιοχές, κυρίως εκτός της πόλης της Ρόδου, που την μετέφερε εκεί ο ίδιος.

Έμεινε έγκυος από πελάτη και την ανάγκασε να διακόψει την κύηση

Επίσης η 35χρονη ανέφερε, ότι πολλές φορές γινόταν βίαιος μαζί της, χτυπώντας την σε διάφορα μέρη του σώματος της ενώ ταυτόχρονα την απειλούσε για την ζωή της και την σωματική της ακεραιότητα προκειμένου να μη προσφύγει στις Αρχές, προκαλώντας της διαρκή φόβο και ανησυχία. Είχε διακόψει την επικοινωνία με τους γονείς της και μίλαγε μαζί τους μόνο μέσω του δικού του τηλεφώνου με αυτόν να είναι πάντα παρών. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία του ενώ όταν αυτός έφευγε την κλείδωνε εντός της οικίας.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό σημείωμα, η 35χρονη ανέφερε ότι από τις συνευρέσεις με τους ανωτέρω άνδρες έμεινε έγκυος και ο δράστης με απειλή βίας της ανάγκασε να διακόψει τη κύηση χορηγώντας της φαρμακευτική αγωγή στο Νοσοκομείο, στο οποίο την οδήγησε ο ίδιος.

Ο δράστης μετά την έφοδο, συνελήφθη ενώ από την έρευνα των αρχών στο μοτοποδήλατο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε προφυλακτικά, πάνω του η ταυτότητα της κοπέλας, το χρηματικό ποσό των 3.587 ευρώ προερχόμενο προφανώς από την εγκληματική του δραστηριότητα, τρία κινητά τηλέφωνα και έξι προφυλακτικά. Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά προφυλακτικά.

Για την φροντίδα της κοπέλας, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα, ενημερώθηκε ΜΚΟ για προστασία κακοποιημένων γυναικών, όπου υπάλληλοι της παρέλαβαν την παθούσα προκειμένου φιλοξενηθεί σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Σε ανάδοχη οικογένεια το νεογέννητο που θέλησε να πουλήσει η μητέρα του

Σε ανάδοχη οικογένεια στα Χανιά βρίσκεται από την Παρασκευή το νεογέννητο μωράκι, το οποίο απομακρύνθηκε από την βιολογική του μητέρα στις 8 Αυγούστου. Μητέρα και βρέφος ταξίδευαν από τα Χανιά στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό το μωράκι να δοθεί για ιδιωτική υιοθεσία, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Η εξέλιξη αυτή άνοιξε τον χορό των αποκαλύψεων για την δράση της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων, υπόθεση για την οποία κατηγορούνται οκτώ άτομα και έχουν προφυλακιστεί τα τέσσερα. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η 37χρονη Ρουμάνα υπήκοος, κατηγορούμενη ως «μεσίτρια» υπάλληλος της κλινικής, η οποία ταξίδευε μαζί με την λεχώνα και βιολογική μητέρα του μωρού (επίσης Ρουμάνα πολίτη), όταν έλαβε χώρα η αστυνομική επιχείρηση.

Ύστερα από παραμονή της στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης στα Χανιά επί τρεις μέρες και μετά την κατάθεσή της στον ανακριτή, η λεχώνα αφέθηκε ελεύθερη ενώ το νεογέννητο, μόλις εννέα ημερών, τότε, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενο για δύο μήνες.

Αρνείται τα πάντα η μητέρα

Η ιστοσελίδα zarpanews.gr εντόπισε την νεαρή μητέρα στις παραθαλάσσιες βίλες που χρησιμοποιούσε η κλινική για την φιλοξενία παρένθετων γυναικών, λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της, ηλικίας ενός και τριών ετών, και τον βιολογικό τους πατέρα.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η ίδια αρνείται τα πάντα και ισχυρίζεται ότι ο λόγος του ταξιδιού τους ήταν να ενταχθεί στο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας της κλινικής (ήταν δότρια ωαρίων και παρένθετη και στο παρελθόν). Όπως υποστηρίζει, θα πήγαιναν στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψουν τα χαρτιά με το ζευγάρι, του οποίου το έμβρυο θα κυοφορούσε.

Την ίδια εκδοχή των γεγονότων παρουσιάζει, άλλωστε, και η ίδια η 37χρονη, η οποία σύμφωνα με τις αρχές είχε διαμεσολαβητικό ρόλο στην υπόθεση. Κατοικούν μόνιμα στη Ρουμανία και ο λόγος που είχε έρθει στα Χανιά σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ήταν όπως λέει, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα της κλινικής, με σκοπό να κερδίσει κάποια χρήματα.

Όλο αυτό το διάστημα, από τον Αύγουστο μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα επισκεπτόταν καθημερινά το νεογνό στο γενικό νοσοκομείο Χανίων και ζητούσε να το πάρει, ώστε να το μεγαλώσει κανονικά στη Ρουμανία, μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον μαζί με τα δύο αδέλφια του και τον πατέρα τους, εφόσον αποδείχτηκε και με τεστ DNA πως επρόκειτο για βιολογικό παιδί του ζευγαριού.

Εισαγγελική παραγγελία για αναδοχή

Ωστόσο, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, η δική της εκδοχή δεν έχει γίνει πιστευτή και έτσι ύστερα από δύο μήνες αξιολόγησης του οικογενειακού περιβάλλοντος των βιολογικών γονέων, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου όπου βρίσκονται οι βίλες, έστειλε την σχετική εισήγηση προς την εισαγγελία πρωτοδικών Χανίων ως προς την καταλληλόλητα της ανατροφής του παιδιού και ακολούθως εκδόθηκε η σχετική εισαγγελική παραγγελία για μη επιστροφή στους γονείς και αναδοχή.

Σημειώνεται ότι η μητέρα δεν είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Παράνομη υιοθεσία από τα Χανιά στην Κατερίνη

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν, μεταξύ άλλων, υπόθεση υιοθεσίας στην Κατερίνη. Η θετή μητέρα ομολόγησε στους αστυνομικούς πως η 37χρονη Ρουμάνα μεσίτρια από το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά είχε μεταφέρει και παραδώσει το βρέφος στην πόλη του νομού Πιερίας.

Από την έως τώρα έρευνα και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο 2022 έως τώρα, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον:

  • 71 γυναίκες – δότριες ωαρίων, με ορισμένες εξ αυτών να εκμεταλλεύονται κατ’ επανάληψη από τα μέλη της οργάνωσης,
  • 98 γυναίκες – θύματα εμπορίας ανθρώπων, οι οποίες τέθηκαν σε εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες,
  • 13 περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών για διαδικασία απόκτησης τέκνου μέσω προγράμματος παρένθετης μητρότητας,
  • 4 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών τετελεσμένων ή σε απόπειρα και
  • 400 περιπτώσεις εξαπάτησης / πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ασθενείς μέσω εικονικών εξωσωματικών κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τη διαμονή των παρένθετων μητέρων χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 14 σπίτια.

Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ, με το 70% αυτών να αφορά καθαρό κέρδος ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις το κόστος άγγιζε και τις 120.000 ευρώ.

Εξάλλου, το ΣΔΟΕ ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν 7 εταιρείες offshore που σχετίζονται με την οργάνωση και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τα αρχηγικά μέλη για την απόκρυψη ποσού που ξεπερνά τα 3 εκ ευρώ.

Κολωνός: Έπιασαν «στα πράσα» τους διαρρήκτες που «τρύπωναν» από μπαλκόνια σε σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τριών ατόμων που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις οικιών και οχημάτων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Σύμφωνα την αστυνομία, πρόκειται για τρία άτομα ελληνικής καταγωγής, τα οποία το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 2023 παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος πρώτου ορόφου στον Κολωνό και μπήκαν στο εσωτερικό του με σκοπό την κλοπή.

Ωστόσο η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικο ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης. ‘Αμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν τα δύο άτομα εξωτερικά της οικίας και το τρίτο στο εσωτερικό της. Μάλιστα τα άτομα στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, απορρίπτοντας διαρρηκτικό εργαλείο και μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών.

Στη συνέχεια τα άτομα ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου από την έρευνα του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2022 είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες και οχήματα. Συγκεκριμένα, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, συσκευές και άλλα τιμαλφή και διέφευγαν με οχήματα. Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μία σε όχημα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για – κατά περίπτωση – κλοπές κατά συναυτουργία και για παράβαση των νόμων για την αποδεικτική ισχύ των ταυτοτήτων και για τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ηλιούπολη: «Δεν έχω κάνει κακό σε κάποιον» λέει ο 51χρονος «μαϊμού» οδοντίατρος

Ο 51χρονος που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ασθενούς ότι παρουσιαζόταν ως οδοντίατρος και λειτουργούσε ιατρείο χωρίς πτυχίο στην Ηλιούπολη, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία επαφή με τον άνθρωπο που τον κατήγγειλε.

Μιλώντας στην εκπομπή «LiveNews», ο «μαϊμού» οδοντίατρος ανέφερε: «Δεν έχω πτυχίο οδοντίατρου και είμαι οδοντοτεχνίτης. Είχα οδοντίατρους συνεργάτες (σ.σ. στο ιατρείο στην Ηλιούπολη). Το έχω ανοίξει τον τελευταίο χρόνο και έρχονται οι συνεργάτες οδοντίατροι που κάνουν τις οδοντιατρικές πράξεις για τα δόντια και τις οδοντοστοιχίες που φτιάχνω εγώ. Εγώ δεν έχω απλώσει ποτέ στον κ. (…) χέρι, έχει κάνει κάποιες θεραπείες με τον οδοντίατρο και ήταν να κάνουμε κάποιες εργασίες οι οποίες δεν έγιναν».

«Δεν υπάρχουν κάμερες στον χώρο, οι πελάτες όταν χρειάζονταν κάτι πήγαιναν στα άλλα ιατρεία. Είχαμε διαμορφώσει έναν χώρο για να κάνουν τις οδοντιατρικές πράξεις οι οδοντίατροι. Ο εξοπλισμός που είχε το ιατρείο ήταν για οδοντιατρικές πράξεις του οδοντίατρου που ερχόταν να κάνει τις θεραπείες» συμπλήρωσε.

«Μαζεύω τα κομμάτια μου»

Όπως λέει ο 51χρονος, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. «Είναι σίγουρα δύσκολο για την οικογένειά μου και για τη μητέρα μου αλλά δεν έχω κάνει κακό σε κάποιον. Το ιατρείο είναι στο όνομά μου, το έχω δώσει σε λογιστές να κάνουν τις άδειες και αυτά. Με τον καταγγέλλοντα ξεκίνησε ο οδοντίατρος μια θεραπεία που δεν ολοκληρώθηκε. Δεν είχα κάποια υπηρεσία στο στόμα του, ούτε έχω κάνει κάτι σε αυτόν. Μαζεύω τα κομμάτια μου και προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν έχω κάνει κάτι σε αυτόν οδοντιατρικά» υποστήριξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ