Ηλιούπολη: Βροχή καταγγελιών για τον «μαϊμού» οδοντίατρο – Τα παράπονα των ασθενών

Σάλο αλλά και βροχή καταγγελιών έχει προκαλέσει η αποκάλυψη με τον 51χρονο «μαϊμού» οδοντίατρο στην Ηλιούπολη, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε πως ήταν οδοντοτεχνίτης, που ζήλεψε όχι μόνο τη δόξα, αλλά και τα έσοδα των οδοντιάτρων. Έτσι, έστησε ένα πλήρες οδοντιατρείο, με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, χωρίς όμως να έχει το πιο βασικό, δηλαδή πτυχίο Οδοντιατρικής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από την οδυνηρή εμπειρία που έζησε στα χέρια του ψευτο-οδοντιάτρου ένας 59χρονος που πήγε εκεί για μια απλή τοποθέτηση γέφυρας και κατέληξε σε άλλον οδοντίατρο, ο οποίος έμεινε εμβρόντητος όταν είδε τη ζημιά που είχε πάθει ο ασθενής.

Από εκεί και έπειτα, ο 59χρονος, ενώ ο κανονικός γιατρός του είχε πει πως αυτά που βλέπει δεν είναι δυνατόν να τα έκανε οδοντίατρος με πτυχίο, απευθύνθηκε στις αρμόδιες Αρχές, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο.

Άλλες τρεις υποθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλες τρεις καταγγελίες έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές που ερευνούν το θέμα. Μάλιστα, η μία περίπτωση είναι χαρακτηριστική, καθώς μια μαθήτρια έχασε τις πανελλήνιες εξετάσεις πέρυσι, διότι ο ψευτο-οδοντίατρος φέρεται να της προκάλεσε σοβαρές φθορές στα δόντια.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της μαθήτριας Γ’ Λυκείου απευθύνθηκε πέρυσι στον ψευτο-οδοντίατρο προκειμένου να κάνει έναν απλό καθαρισμό στα δόντια του παιδιού της, μόλις έναν μήνα πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο καθαρισμός έγινε από τον δήθεν οδοντίατρο, αλλά από την πρώτη στιγμή το παιδί άρχισε να έχει δυνατούς πόνους στο στόμα, ιδιαίτερα όταν προσπαθούσε να πιει νερό ή να φάει κάτι ζεστό.

Η μητέρα, λίγες ημέρες μετά τον «καθαρισμό» και ενώ η κατάσταση ήταν αφόρητη για το παιδί, πήγε εκ νέου στον δήθεν γιατρό μαζί με την κόρη της, κάνοντάς του παράπονα και ζητώντας βέβαια ο ίδιος να κάνει κάτι ώστε το παιδί της να σταματήσει να πονάει και να αρχίσει να τρέφεται κανονικά.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, παρά τις νέες ενέργειες του 51χρονου, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η μητέρα να πάει το παιδί σε άλλον οδοντίατρο, ο οποίος με έκπληξη διαπίστωσε πως ο «συνάδελφός» του, με τον «καθαρισμό» που είχε κάνει, είχε καταστρέψει το σμάλτο αλλά και την αδαμαντίνη των δοντιών του κοριτσιού.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να χρειαστεί πολύμηνη θεραπεία και συνεχείς οδοντιατρικές εργασίες, χάνοντας βέβαια τις πανελλήνιες εξετάσεις, αφού πλέον δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθεί στο διάβασμα και στα γραπτά διαγωνίσματα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατά τα άλλα επώδυνη στοματική θεραπεία.

Όσον αφορά τον 59χρονο που στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί η δράση του ψευτογιατρού, αρχικά απευθύνθηκε σε αυτόν για ορισμένα απλά σφραγίσματα, αλλά και για την τοποθέτηση γέφυρας σε συγκεκριμένο σημείο της οδοντοστοιχίας του.

Από την πρώτη στιγμή που του τοποθέτησε τα απλά σφραγίσματα, ο ασθενής κατάλαβε πως δεν είχε γίνει σωστή δουλειά, καθώς μέσα σε δύο ημέρες όλα τα σφραγίσματα είχαν καταρρεύσει.

Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να διορθώσει την κατάσταση, ο ψευτο-οδοντίατρος έβαλε θήκη, η οποία επίσης μέσα σε δύο ημέρες ξεκόλλησε και εν συνεχεία αδυνατούσε να την τοποθετήσει εκ νέου στο δόντι του ασθενούς, κάτι που για έναν κανονικό οδοντίατρο θα ήταν μια υπόθεση μόλις λίγων λεπτών. Όσον αφορά τη γέφυρα, και αυτή κατέρρευσε μέσα στο στόμα του ασθενούς, όταν εκείνος προσπάθησε να μασήσει για πρώτη φορά την τροφή του.

Η δικαιολογία του 51χρονου ήταν πως τα δόντια του ασθενούς ήταν προβληματικά εκ φύσεως και του είπε πως χρειάζεται θεραπεία από άλλον ειδικό.

Το POS

Από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε το ξεσκέπασμα του ψευτο-οδοντιάτρου, ο οποίος μάλιστα στο «ιατρείο» του, εκτός από τα μηχανήματα, είχε ακόμα και POS αλλά και μπλοκ αποδείξεων.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα είχε νοικιάσει πριν από έναν χρόνο το οδοντιατρείο από μια κανονική γιατρό, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί, και αμέσως ξεκίνησε να «εργάζεται».

Ο ίδιος, μέσω της δικηγόρου του, υποστηρίζει πως ποτέ δεν έκανε ιατρικές εργασίες στους ασθενείς που επισκέπτονταν το οδοντιατρείο του, παρά μόνο οδοντοτεχνικές, τις οποίες άλλωστε γνώριζε, αφού τελικά αυτή είναι η πραγματική επαγγελματική του ιδιότητα.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ