Ηλιούπολη: Εισαγγελική έρευνα για την δράση του «μαϊμού» οδοντιάτρου – Στο μικροσκόπιο κι άλλες καταγγελίες

Το εύρος της δράσης του 51χρονου που συνελήφθη μετά από καταγγελία ασθενούς ότι λειτουργούσε οδοντιατρείο χωρίς πτυχίο στην Ηλιούπολη, θα διερευνήσει η Εισαγγελία καθώς και άλλοι πολίτες κατέφυγαν στις Αρχές σε βάρος του.

Ο καταγγελλόμενος δήθεν οδοντίατρος, από την Ηλιούπολη, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα μετά την πρώτη καταγγελία, έχοντας δηλώσει στους αστυνομικούς ότι είναι οδοντοτεχνίτης. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της άσκησης επαγγέλματος χωρίς πτυχίο και παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου.

Παράλληλα η Εισαγγελία ξεκινά, με αφορμή άλλες καταγγελίες πολιτών που έφθασαν στις αστυνομικές Αρχές, προκαταρκτική εξέταση, ώστε με ερευνηθεί όλη η δραστηριότητα του 51χρονου.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά τα αδικήματα της απάτης και των σωματικών βλαβών και θα την διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 59χρονος άνδρας μετέβη στο οδοντιατρείο που διατηρεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος του τοποθέτησε γέφυρα. Το περιστατικό συνέβη το 2022 και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα, ο 59χρονος παρουσίασε επιπλοκές. Πήγε εκ νέου στο οδοντιατρείο του 50χρονου, ώστε να επιδιορθωθεί η επιπλοκή. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε άλλον οδοντίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί ήταν ασύμβατες με την επιστήμη της οδοντιατρικής. Ο 59χρονος έκανε σχετική καταγγελία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΟΣΑ).Το πρωί της Δευτέρας (09/10), ο ασθενής επισκέφτηκε εκ νέου το οδοντιατρείο του 50χρονου, κατόπιν ραντεβού, μαζί με εκπρόσωπο του ΟΣΑ και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο και να οδηγούν τον κατηγορούμενο στο Τμήμα Ασφαλείας της Ηλιούπολης.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο οδοντιατρείο, παρουσία και δικαστικού λειτουργού. Όπως διαπιστώθηκε, το ιατρείο ήταν πλήρως εξοπλισμένο με οδοντικά εργαλεία και μηχανήματα, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αποδείξεων και τιμολογίων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευή POS και σφραγίδα με στοιχεία του οδοντιατρείου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει γνώσεις οδοντοτεχνίτη, δεν κατέχει πτυχίο οδοντιατρικής, δηλαδή λειτουργούσε το οδοντιατρείο χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και εξασκήσεως του επαγγέλματος, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος και προκαλώντας στον 59χρονο σωματική βλάβη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ