Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στις Ροβιές – Αυτοκίνητο ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 10 Οκτωβρίου στην διασταύρωση Ροβιών στην Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες όχημα, ανετράπη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χωράφι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο όπου οι διασώστες απεγκλώβισαν ελαφρά τραυματισμένο τον νεαρό οδηγό του οχήματος, ο οποίος σώθηκε από θαύμα.

Εύβοια / Τροχαίο

Αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο για την καταγραφή του περιστατικού.

Μενίδι: Έσερναν με τη μηχανή για τουλάχιστον 50 μέτρα μία γυναίκα για να την ληστέψουν

Ένα άγριο περιστατικό ληστείας σημειώθηκε στο Μενίδι, όταν δύο αδίστακτοι δράστες που βρίσκονταν πάνω σε μοτοσικλέτα, έσερναν μία άτυχη γυναίκα για τουλάχιστον 50 μέτρα, προκειμένου να καταφέρουν να αρπάξουν την τσάντα της.

Η κα Χρυσούλα, μιλώντας στο STAR, δείχνει τα τραύματά της έπειτα από την άγρια επίθεση που δέχθηκε από τους δύο άντρες, ενώ περπατούσε στον δρόμο κοντά στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

«Ούρλιαζα και αυτοί τίποτα. Ο ένας συνέχιζε να πιάνει κανονικά την τσάντα. Ούτε ευαισθητοποιήθηκε να με αφήσει, ούτε τίποτα. Μόλις φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, αναγκαστικά με άφησε γιατί ήταν κοντά το κέντρο».

Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο πατέρας που απήγαγε την ανήλικη κόρη του μέσα από νοσοκομείο – Ελεύθερη η νοσηλεύτρια

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 16χρονης, την οποία απήγαγε χθες Δευτέρα (09/10), ο Αφγανός πατέρας της, μέσα από το νοσοκομείο, στη Ζάκυνθο. Οι δυο τους εντοπίστηκαν στην Πάτρα, που συνελήφθη ο 44χρονος, ενώ η ανήλικη είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Πάτρας, εντόπισαν τον 44χρονο Αφγανό, μαζί με την κόρη του και τον συνέλαβαν.

Πατέρας και κόρη θα επιστρέψουν στην Ζάκυνθο, όπου ο 44χρονος θα πάει στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου.

Η ανήλικη που είναι πολύ καλά στην υγεία της, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου θα διαμείνει υπό προστατευτική φύλαξη, μέχρι να βρεθεί κοινωνική δομή που θα φιλοξενήσει τόσο την ίδια όσο και την 6χρονη αδελφή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 44χρονος Αφγανός, που διαμένει μόνιμα στο νησί με την επίσης 44 ετών, Ζακυνθινή σύζυγό του, έχουν δύο ανήλικα κορίτσια.

Τον Αύγουστο, μετά από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών, στο σπίτι που ζουν με τους γονείς τους, έγινε αυτοψία και με πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η εισαγγελία Ζακύνθου αποφάσισε την αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς και την μεταφορά των κοριτσιών σε κοινωνική δομή. Από τότε, τα δύο κορίτσια, ηλικία 16 και 6 ετών, διέμεναν προσωρινά και μέχρι να βρεθεί δομή να τα φιλοξενήσει, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί η κοινωνική δομή, που θα φιλοξενούσε τα δύο αδελφάκια. Ωστόσο, ο πατέρας τους, πιθανόν και επειδή το πληροφορήθηκε, πήγε στο νοσοκομείο, πήρε την μεγαλύτερη του κόρη και εξαφανίστηκε.

Στον εισαγγελέα είχε προσαχθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε, τον 44χρονο πατέρα να προχωρήσει στην αρπαγή της κόρης του. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 55χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο 13χρονους

Τον δρόμο για τη φυλακή ακολούθησε σήμερα (10/10) ο 55χρονος άνδρας που φέρεται να ασέλγησε σε βάρος δύο 13χρονων στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο 55χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή φέροντας κακουργηματικές διώξεις για ασέλγεια ανηλίκων. Ο ίδιος κατά την απολογία του αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που προσέγγισε τα παιδιά.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος συνελήφθη το Σάββατο μετά από καταγγελία που έκανε ο 13χρονος με τους γονείς του που έκανε λόγο ότι ασέλγησε σε βάρος του. Μάλιστα, κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο 55χρονος είχε ασελγήσει σε έναν ακόμα 13χρονο.

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Στην φυλακή ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπλοκή στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, μέσω πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων, τη δράση του οποίου αποκάλυψε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, ύστερα από πολύμηνη έρευνα.

Εκτός από τον 58χρονο πρώην αστυνομικό, στη φυλακή οδηγούνται, ο 59χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, όπως επίσης άλλα τρία μέλη του (δύο γυναίκες κι ένας άντρας). Αντίθετα, αφέθηκαν ελεύθεροι η σύζυγος και ο γιος του 59χρονου που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Είχαν προηγηθεί οι μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και η ποινική τους μεταχείριση αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως.

Τόσο ο 59χρονος, κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και ο αξιωματικός εν αποστρατεία, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες και υπεραμύνθηκαν της αθωότητάς τους. Κατά πληροφορίες, απολογήθηκαν λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις παράνομες εκδόσεις διαβατηρίων και ταυτοτήτων και τονίζοντας ότι δεν προέκυψε καμία απολύτως συναλλαγή μεταξύ τους, Ο πρώτος δε, ανέφερε ότι εκτελούσε απλώς χρέη διερμηνέα κατά την προσέλευση των ενδιαφερόμενων για την έκδοση των εγγράφων.

Από την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, προέκυψε ότι η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, με τα κέρδη της να υπολογίζονται σε 210.000 ευρώ και επωφελούμενους αλλοδαπούς από την πρώην ΕΣΣΔ, που στην πλειονότητά τους διέθεταν ποινικό παρελθόν στην χώρα καταγωγής τους και μετά την παραλαβή των πλαστών εγγράφων, όχι μόνο αποκτούσαν την ελληνική ιθαγένεια απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα που αυτή συνεπάγεται, αλλά πετύχαιναν και τη διαγραφή των ποινικών τους μητρώων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επωφελούμενοι φαίνεται πως ταξίδευαν ακολούθως για μόνιμη εγκατάσταση στον Καναδά, στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ε.Ε., όπως την Πορτογαλία και την Ιταλία. Η δικογραφία περιλαμβάνει 24 περιπτώσεις παράνομης έκδοσης ελληνικών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, με την «ταρίφα» για κάθε επιτυχή έκδοση εγγράφου να κυμαίνεται στις 15.000 ευρώ.

Πάτρα: Προσπάθησε να αλλάξει λάστιχο και τον καταπλάκωσε το αμάξι

Σοβαρό ατύχημα, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, στην Πάτρα, όταν 37χρονος, καταπλακώθηκε από αμάξι στην προσπάθειά του να αλλάξει λάστιχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24, ο γρύλος που χρησιμοποιούσε έσπασε, με αποτέλεσμα το ΙΧ να πέσει επάνω του και να του προκαλέσει σοβαρά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβίσει τον άτυχο άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ