Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ηράκλειο: Της έκλεψαν το αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια της – Βίντεο ντοκουμέντο

Μια γυναίκα στο Ηράκλειο βίωσε πρόσφατα μια περίεργη περιπέτεια. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό της, που είχε αφήσει προσωρινά έξω από ένα μίνι μάρκετ για να κάνει τα ψώνια της, είδε έναν άγνωστο άνδρα να μπαίνει σε αυτό, να πατάει γκάζι και να γίνεται… καπνός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr πρόκειται για την κυρία Βάσω Τσουκαλά η οποία είναι μία μητέρα τεσσάρων παιδιών και είχε ξεχάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα σε αυτό.

Το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το neakriti.gr, δείχνει τον άνδρα να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να φεύγει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η κυρία Τσουκαλά βγαίνει από το κατάστημα και βλέπει το αυτοκίνητο της να απομακρύνεται με τον άγνωστο άνδρα στο τιμόνι.

https://www.neakriti.gr/kriti/irakleio/2020180_apisteyti-peripeteia-irakleiotissas-tis-eklepsan-ih-mprosta-sta-matia-tis

Αργότερα, φαίνεται ότι ο οδηγός, που φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκε με τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η κυρία Τσουκαλά, που βρίσκεται ήδη σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αποκάλυψε ότι η ασφαλιστική εταιρεία δεν καλύπτει τις ζημιές στο αυτοκίνητό της.

https://www.neakriti.gr/kriti/irakleio/2020180_apisteyti-peripeteia-irakleiotissas-tis-eklepsan-ih-mprosta-sta-matia-tis

Ο άγνωστος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είναι τοξικομανής και του επιβλήθηκε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 5, στην περιοχή του Γιόφυρου στο Ηράκλειο.

Μυστήριο με τη σύλληψη Τούρκου

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τη σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου το πρωί της Παρασκευής από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες με τα  μέχρι τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να εμπλέκεται στη δολοφονία με τους 6 νεκρούς στην Αρτέμιδα στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται και εξετάζεται εάν και με ποιον τρόπο μπορεί να συνδέεται με την υπόθεση.

Η μαρτυρία του ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντική και είναι πιθανόν να υπάρχουν εξελίξεις στην έρευνα για το μακελειό το επόμενο 24ώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω του βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι και ποσότητα ναρκωτικών ενώ αυτό που χτύπησε «κόκκινο» κατά τον έλεγχο ήταν το γεγονός πως σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία για ανθρωποκτονία στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα το Mega μεταδίδει πως πρόκειται για Τούρκο που βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό των έξι δολοφονηθέντων, και φαίνεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο «παγίδευσης» τους αλλά και ποιοι υποκρύπτονται πίσω από την πρωτοφανή αιματηρή επίθεση στην Αρτέμιδα.

Ο εν λόγω άνδρας γνώριζε για τις κινήσεις των έξι θυμάτων, για τις μετακινήσεις τους σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ φαίνεται να είχε μια σαφή εικόνα και γνώση για τον ρόλο του άνδρα που είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά την μαζική δολοφονία της Λούτσας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λαμία : Ανθρωποκυνηγητό και σύλληψη Ρομά έπειτα από απόπειρα διάρρηξης – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Ανθήλης Θερμοπυλών και Παπαφλέσσα.

Λαμία

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα lamianow.gr δύο Ρομά ένας περίπου 16-17 ετών και ένας ακόμη λίγο μεγαλύτερος, περίπου 30 ετών, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα επί της οδού Ανθήλης.

Οι δύο άντρες έγιναν αντιληπτοί από περαστικούς οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Λαμία

Άμεσα κινητοποιήθηκε ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και περιπολικό της αστυνομίας που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τους δύο Ρομά οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την οδό Θερμοπυλών και από εκει στην Παπαφλέσσα όπου μπήκαν σε μία πολυκατοικία προκειμένου να κρυφτούν.

Λαμία

Στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία η οποία μετά από αναζητήσεις και αφού μπήκε στην πολυκατοικία προχώρησε στη σύλληψη του νεαρότερου ρομά και τον οδήγησε στο αστυνομικό μέγαρο ενώ ομάδες ΔΙΑΣ παρέμειναν στο σημείο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αναζητήσεις ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψη και του δεύτερου ατόμου.

Λαμία

Σπάρτη: Τροχαίο με παράσυρση πεζού στην οδό Λυκούργου

Tροχαίο με παράσυρση ηλικιωμένου σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Λυκούργου στο κέντρο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flynews.gr, ο ηλικιωμένος κινούμενος πεζός, τη στιγμή που διέσχισε την οδό για να περάσει απέναντι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύρθηκε από διερχόμενο μηχανάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος ενώ η οδός έκλεισε για λίγα λεπτά. Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δικυκλιστής δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Tραγωδία σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Γυναίκα σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να καθαρίσει μηχανή που κόβει κρέας

Σοκ προκαλεί το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Μεσολόγγι σε κρεοπωλείο με θύμα μία εργαζόμενη γυναίκα.

Όπως μεταδίδει το messolonghinews.gr, η άτυχη γυναίκα έχασε την ζωή της το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, όταν καθάριζε την μηχανή που κόβει κρέας στο κρεοπωλείο που εργαζόταν.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες,  μπλέχτηκαν τα μαλλιά της στη μηχανή με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Θεσσαλία: Ακατάλληλο το νερό στον Βόλο – Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοικοι

Σε ενημέρωση για την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, έπειτα από το σαρωτικό πέρασμα των κακοκαιριών Elias και Daniel προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο τονίζει ότι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται καθημερινά από τους αρμόδιους φορείς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λ.π.). Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά.

Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Αναφορικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, σας ενημερώνουμε ότι έως τις 28/09/2023, 08:00 π.μ., έχουν πραγματοποιηθεί 1.178 λήψεις δειγμάτων. Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα είναι:

  • Στον Δήμο Βόλου το νερό κρίνεται ακατάλληλο, έως ότου ανακοινωθούν νέες οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.
  • Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Αφετών και τον οικισμό Κορόπης Μηλεών.
  • Στον Δήμο Αγιάς: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τη δημοτική κοινότητα Αγιάς και τις τοπικές κοινότητες Δήμητρας, Αμυγδαλής, Στομίου και Καστρίου.
  • Στον Δήμο Σοφάδων: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Καππαδοκικού και Πασχαλίτσας.
  • Στον Δήμο Μουζακίου: Το νερό κρίνεται ακατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Αμυγδαλής, Ανθοχωρίου, Βατσουνιάς, Δρακότρυπας, Ελληνοκάστρου, Κρυοπηγής, Οξυάς, Πευκοφύτου, Πορτής και Αγίου Ακακίου.
  • Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για ολόκληρο τον Δήμο.
  • Στον Δήμο Τρικκαίων: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Ελληνοκάστρου.

Εκτός από τις αλλαγές στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Αγιάς, Σοφάδων, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Τρικκαίων με τις υποσημειώσεις που επισημάνθηκαν, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση.

Πάτρα: Δέντρο ξεριζώθηκε και τραυμάτισε γυναίκα στο κεφάλι – Περίμενε το παιδί της έξω από το φροντιστήριο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τον τραυματισμό μίας γυναίκας προκάλεσε πτώση δέντρου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η γυναίκα τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας όταν έπεσε τμήμα από δέντρο και την χτύπησε στο κεφάλι την ώρα που περίμενε να παραλάβει το παιδί της από το φροντιστήριο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στη συνέχεια το δέντρο κατέληξε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα και έπειτα την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς σύμφωνα με την ίδια πηγή η γυναίκα δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έκοψε τα κλαδιά του δέντρου ώστε να το απομακρύνει από το σημείο, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η Αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ