Ορέστης Τζιόβας: Στο σχολείο ήμουν από εκείνους που κορόιδευα άλλα άτομα

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη έδωσε συνέντευξη ο Ορέστης Τζιόβας. Ανάμεσα σε άλλα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον σεξισμό, τον θεσμό του γάμου και την ομοφοβία.

«Έχω βιώσει τον σεξισμό ως μέλος μίας πατριαρχικής κοινωνίας. Στο σχολείο ήμουν από εκείνους που κορόιδευα άλλα άτομα. Κάλο είναι να παραδεχόμαστε πράγματα τα οποία υπήρξαμε και ότι τα αφήνουμε πίσω μας και γινόμαστε καλύτεροι και εξελισσόμαστε.

Ήμουν ψώνιο όταν μπήκα στο 1ο έτος της σχολής μου γιατί προερχόμουν από ένα λαϊκό περιβάλλον και καθόλου σχετικό με την τέχνη. Εκεί «την άκουσα» γιατί σκεφτόμουν ότι είμαι καλλιτέχνης και ότι δεν ήμουν σαν τους ανθρώπους που συναναστρεφόμουν πριν μπω στη σχολή υποκριτικής. Κράτησε πολύ λίγο ευτυχώς» ανέφερε ο ηθοποιός.

Μιλώντας για τον θεσμό του γάμου και την πατρότητα θα πει πως: «Ο θεσμός του γάμου δεν μου λέει κάτι, είναι μία σχέση όπως όλες, απλώς κάνεις μία επισημοποίηση. Έχει χτυπήσει το καμπανάκι της πατρότητας άλλα λόγω υπευθυνότητας δεν έχω προχωρήσει».

«Μοιράστηκα δημοσία ότι ξεπέρασα τα θέματα των εθισμών μου για να δώσω λίγο φως και να παραδειγματιστούν κι άλλοι. Έλαβα πολλά μηνύματα στήριξης και όσον αφορά τη σεξουαλικότητα. Στόχος μου ήταν να πάψουμε να είμαστε οπισθοδρομικοί.

Δέχτηκα και αρνητικά μηνύματα κυρίως για τη σεξουαλικότητα, φρικτά και αισχρά πράγματα άλλα δεν με ενοχλεί. Δυστυχώς υπάρχει τεράστιος ρατσισμός και ομοφοβία» θα εξηγήσει στη συνέχεια.

«Όσο φωτίζεται μία κατάσταση τόσο λιγότερες σκιές έχει» απάντησε, σε ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ